ŠAMPION EVROPE SE VRAĆA NA POBEDNIČKU STAZU: Švajcarci nikad bliže ispadanju iz A Lige nacija

O. M.

08. 09. 2024. u 10:21

ŠVAJCARSKA će u nedelju u Ženevi od 20.45 dočekati Španiju u drugom kolu Grupe A Lige nacija.

ШАМПИОН ЕВРОПЕ СЕ ВРАЋА НА ПОБЕДНИЧКУ СТАЗУ: Швајцарци никад ближе испадању из А Лиге нација

Foto: Profimedia

U prvoj utakmici u četvrtak, aktuelni šampioni su remizirali bez golova protiv Srbije, dok je Švajcarska doživela poraz od Danske sa 2:0.

Švajcarska će dakle pokušati da osvoji prve bodove u Grupi 4 Lige A. Inače, "sajdžije" će u oktobru, u okviru trećeg kola gostovati u Beogradu.

Pre nekoliko dana Švajcarci su odigrali čudan meč u Danskoj. Većim delom utakmice su bili pasivni, ne može se reći da su se branili, ali više su se posvetili svom golu nego protivničkom. To im se na kraju osvetilo jer je Danska sa dva gola u poslednjih deset minuta utakmice rešila pitanje pobednika, sasvim zasluženo osvojivši tri boda. 

Gosti su platili visoku cenu agresivne odbrane, pošto su meč završili sa devet igrača. Isključeni su Niko Elvedi i Granit Džaka. Ovaj potonji je za samo četiri inuta krajem utakmice dobio dva žuta kartona, oba zbog nesportskog ponašanja.

Inače, Švajcarska je jedna od reprezentacija koja je od starta Lige nacija u najjačoj A ligi. Ekipa Murata Jakina je u prethodna dva izdanja završavala kao treća u grupi što je bilo dovoljno za opstanak, ali od ove sezone po novom sistemu takmičenja trećeplasirani će u baraž za opstanak. A Jakinov prethodnik Vladimir Petković vodio je "sajdžije" do završnog turnira prvog izdanja lige nacija, kada su izgubili od Engleske u borbi za treće mesto.

Švajcarska je i u prošlom ciklusu delila grupu sa Španijom, kada je upisala i poslednju pobedu nad "crvenom furijom". Bilo je to u septembru pretprošle godine kada je bilo 2:1 u pretposlednjem kolu u Saragosi. To je bila jedna od samo dve pobede u ukupno 25 međusobnih susreta. Drugu su Švajcarci zabeležili u grupnoj fazi mundijala 2010. godine, nad ekipom koja je samo nekoliko dana kasnije postala svetski šampion.

To je inače do prošle godine bilo poslednji put da Španija ode dalje od osmine finala velikih takmičenja, ali je onda osvojila Ligu nacija, pa letos i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a zatim trijumfovala na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Selektor Luis de la Fuente nije bio zabrinut posle remija protiv Srbije u četvrtak uveče, gledajući na utakmicu kao "zagrevanje". 

Španija je neporažena od prijateljske protiv Kolumbije u martu a nije izgubila takmičarski meč od marta 2023.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (KVOTA 1,83)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...