PORTUGALAC VODI AZERE U LIGU B: Šveđani polako izlaze iz krize

O. M.

05. 09. 2024. u 10:44 >> 10:49

NOVO izdanje lige nacija otvaraju Azerbejdžan i Švedska koji se sastaju na stadionu "Tofik Bahramov" u Bakuu u četvrtak od 18 časova u okviru prvog kola Grupe 1 divizije C.

ПОРТУГАЛАЦ ВОДИ АЗЕРЕ У ЛИГУ Б: Швеђани полако излазе из кризе

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je završio kao drugi u Ligi C u izdanju Lige nacija 2022/23, Azerbejdžan je i ove sezone ostao u trećem razredu takmičenja, sa ciljem da završi u prva dva u svojoj grupi i dobije šansu za promociju u Ligu B.

Nakon što nije uspeo da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, Azerbejdžan je ove godine u martu i junu odigrao četiri prijateljske utakmice u međunarodnim okvirima, izgubivši samo jednu, porazom od Albanije sa 3:1 7. juna.

Njihova poslednja utakmica bila je prijateljska utakmica protiv Kazahstana 11. juna, gde su golovi Mahira Emrelija, Emina Mahmudova i Turala Bajramova zapečatili pobedu na stadionu "Haladaš" u Mađarskoj.

Azerbejdžan je nedavno pretrpeo jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji u takmičarskim mečevima, u novembru 2023. godine, kada je Romelu Lukaku iz Napolija postigao četiri gola i doneo Belgiji pobedu od 5:0 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024

Nakon što nije uspeo da vrati Blekburn u Premijer ligu, Jon Dal Tomason sada ima zadatak da vodi Švedsku do uspeha Lige nacija i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sledeće godine.

Uoči prvog kola Lige nacija u četvrtak uveče, Švedska će nastojati da značajno poboljša svoj učinak iz poslednjeg gostovanja u Bakuu u novembru 2023. godine, kada su pretrpeli poraz od tri gola u kvalifikacijama za Evro, posle čega s izgubili šanse da se plasiraju na završni turnir.

Švedska će se verovatno sa Slovačkom boriti za prvo mesto u grupi dok će za opstanak iz ove grupe Azerbejdžan voditi bitku sa Estonijom.

Teško da će domaćin ponoviti nedavnu pobedu od 3:0 nad ovim rivalom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

METEOROLOZI NAJAVLJUJU KATASTROFU ZA EVROPU: Stiže olujni ćelijski oblak koji upija kišu - ovde moguća čak tri metra snega