VOLI DA SE KLADI, ALI ZNA I DA SRUŠI FRANCUSKU U PARIZU: Spaletiju se isplatilo što je ukazao poverenje Sandru Tonaliju

O. M.

09. 09. 2024. u 09:57

IZRAEL će u ponedeljak u "Božik areni" u Budimpešti od 20.45 ugostiti Italiju u drugom kolu Grupe A Lige nacija.

ВОЛИ ДА СЕ КЛАДИ, АЛИ ЗНА И ДА СРУШИ ФРАНЦУСКУ У ПАРИЗУ: Спалетију се исплатило што је указао поверење Сандру Тоналију

Profimedia

Italija će u Mađarsku, gde će se meč igrati iz bezbednosnih razloga, otputovati sa već osvojena tri boda, dok su protivnici poraženi od Belgije sa 3:1.

"Azuri" u Mađarsku dolaze sa tri boda, osvojena pre tri dana u derbiju kola protiv Francuske pobedom od 3:1, dok je Izrael istim rezultatom izgubio od Belgije.

Italija je posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru izborila plasman na Evro u poslednjem trenutku, zatim je odbranila bronzu u Ligi nacija, ali je potom sa novim selektorom, Lučanom Spaletijem, na Evropskom prvenstvu ispala već u osmini finala.

Pohod na Ligu nacija počeo je pobedom, iako gostovanje Francuskoj nije dobro počelo. Italija je primila najbrži gol u istoriji ovog takmičenja, kada je posle samo 13 sekundi igre Bredli Barsola ukrao loptu od Đovanija Di Lorenca i zatresao mrežu Điđija Donarume. Ipak, "azuri" su se vratili u igru i golovima Federika Dimarka - na asistenciju Sandra Tonalija, povratnika posle kladioničarskim skandalom izazvane suspenzije, Davisea Fratezija i Đakoma Raspadorija osvojili tri boda.

Bila je to prva pobeda Italije u Francuskoj posle 70 godina, kada je slavila, takođe sa 3:1, na stadionu "Kolomb".

Izrael je u Ligu nacija ušao posle razočaravajućeg ispadanja u baražu za Evropsko prvenstvo, gde ih je Island pobedio sa 4:1. Prošlo je više od 50 godina od kada su poslednji put igrali na velikom turniru, a to je bilo dok su još bili deo Azijske fudbalske konfederacije, pre nego što su zbog uskoba sa arapskim svetom "proterani" u UEFA.

Problemi na Bliskom istoku su razlog što Izrael i ove kvalifikacije igra kao domaćin u Mađarskoj. Ali, imajući u vidu težinu protivnika u grupi, malo je verovatno da bi "plavo-beli" izborili opstanak u konkurenciji Italije, Belgije i Francuske čak i da igraju kod kuće.

Inače, ulazak u A Ligu nacija izborili su osvajanjem prvog mesta u konkurenciji Albanije i Islanda, nakon što je iz te grupe nerazumnom odlukom UEFA izbačena Rusija.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2 (kvota 1,33)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, KAKAV DOPING, JA SAM NAJBOLJI! Janik Siner osvojio Ju-Es open 2024 posle neviđenog skandala, slede tektonske promene na ATP listi