SOLBAKEN JE LOŠ VOĐA DOBROG ORKESTRA: Norvežani nikako da pokažu pun potencijal

O. M.

09. 09. 2024. u 10:13

NORVEŠKA dočekuje Austriju u drugom kolu Grupe B Lige nacija na stadionu "Ulevol" u Oslu u ponedeljak od 20.45.

СОЛБАКЕН ЈЕ ЛОШ ВОЂА ДОБРОГ ОРКЕСТРА: Норвежани никако да покажу пун потенцијал

FOTO: AP

Remi bez golova 0:0 na gostovanju Kazahstanu nije umanjio pritisak na selektora Norveške Stalea Solbakena, koji se suočava sa kritikama zbog neuspeha da izvuče maksimum iz ovog talentovanog tima. Iako se od Norveške mnogo očekuje, ekipa sa Erlingom Holandom i Martinom Edegorom, uz Aleksandra Sorlota, Antonija Nušu i Oskara Boba kada je zdrav), do sada nije postigla značajniji uspeh.

Poraz od Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. ih je sprečio da se nađu na završnom turniru, produživši 22 godine dug post u nastupima na velikom turniru.

Liga nacija nudi šansu da se kvalifikuje za sledeće Svetsko prvenstvo preko baraža, ali ispuštanje dva boda protiv debitanata Lige B Kazahstana nije početak kojem su se navijači Norveške nadali. U veoma lošoj utakmici sa samo jednim udarcem u gol, Norveška je nastavila lošu formu 2024. godine, sa samo jednom pobedom u pet utakmica.

Naredni protivnik Norveške je Austrija, kojoj su poslednji put bili domaćini 2020. godine u ovom takmičenju i izgubili sa 2:1.

Austrija je takođe igrala u gostima i osvojila bod u petak, ali je imala mnogo kraći put do Slovenije. Ekipa Ralfa Rangnika privukla je pažnju uoči Eura 2024 i na samom turniru, pobedivši Holandiju i obezbedivši plasman u osminu finala kao prva u grupi ispred Holandije i Francuske. Poraz od Turske u nokaut fazi bio im je tek treći u 13 takmičarskih utakmica, a Francuska i Belgija su jedine ekipe koje su ih pobedile u tom periodu.

Uprkos teškim okolnostima, Austrija je osvojila vredan bod u Ljubljani, iako se Rangnik žalio na loše stanje terena i odluku da se domaćima dosudi sumnjiv penal u ranoj fazi utakmice, koji je Benjamin Šeško uspešno realizovao. Konrad Lajmer je ubrzo izjednačio i utakmica je završena rezultatom 1:1.

Rangnikov primarni cilj u naredna tri meseca biće povratak u Ligu A nakon ispadanja 2022. godine, s obzirom na to da su osvojili samo jedan bod iz pet utakmica u prošloj sezoni, kada su bili u jako teškoj grupi, sa Hrvatskom, Danskom i Francuskom, koja im je na kraju pobegla za samo bod.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?