PROSINEČKI PRIZNAO: Poraz na Islandu je poremetio "hrabre sokole"

O. M.

09. 09. 2024. u 09:11

CRNA GORA u ponedeljak, od 20.45, u Nikšiću dočekuje Vels u okviru drugog kola Grupe B Lige nacija.

ПРОСИНЕЧКИ ПРИЗНАО: Пораз на Исланду је пореметио храбре соколе

Tviter / Mauricije

"Hrabri sokoli" su novu sezonu Lige nacija otvorili porazom 2:0 od Islanda, dok su "zmajevi" odigrali utakmicu bez golova sa Turskom.

U prva dva izdanja Lige nacija, Crna Gora je igrala u Ligi C, ali je u sezoni 2022/23. bila u Ligi B, gde je završila na trećem mestu u Grupi 3, iza Bosne i Hercegovine i Finske. Do sada su se sastali samo tri puta sa Velsom, pobedivši u prva dva susreta, ali su pretrpeli poraz od 2:1 u svom poslednjem susretu u septembru 2011.

Crna Gora je imala mnogo pozitivnih momenata tokom kvalifikacija za Euro 2024, ali je na kraju završila na trećem mestu u Grupi G, iza Mađarske i Srbije, što ih je koštalo plasmana na završni turnir. Iako su se nadali uspešnom startu Lige nacija u petak uveče, izgubili su od Islanda sa 2:0, što ih stavlja pod pritisak da postignu dobar rezultat u narednom meču.

Tim Roberta Prosinečkog sada je u nizu od tri poraza, pošto su izgubili od Belgije i Gruzije u poslednja dva prijateljska meča, dok je poslednju pobedu ostvarila protiv Severne Makedonije sa 1:0 krajem marta.

Problem je što Robi nikako ne uspeva da sastavi najbolji tim. Konačno je spreman Stevan Jovetić, ali je pod znakom pitanja Stefan Savić.

Vels je prošli ciklus proveo u A Ligi nacija A, nakon što je promovisan iz Lige B u sezoni 2020/21, ali je imao probleme u Grupi 4, pokupivši samo jedan bod u šest mečeva protiv Holandije, Belgije i Poljske. 

Dodatno razočaranje za navijače "zmajeva" doneo je neuspeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj gde je Poljska bila bolja na penale u finalu baraža.

Ni tu nije bio kraj muka ove reprezentacije jer su usledila dva šokantna rezultata u prijateljskim utakmicama - remi bez golova sa slabašnim Gibraltarom i težak poraz 0:4 od Slovačke.

Međutim, njihova kampanja Lige nacija je dobro počela jer su u petak protiv Turske sačuvali gol i osvojili prvi bod u Grupi 4 Lige B. Ova utakmica je bila debi Krega Belamija na klupi "zmajeva".

Dva selektora se poznaju iz Premijer lige, gde su početkom veka nastupali, Veliki žuti u Portsmutu, a Belami u Njukaslu.

NAŠ TIP: X (kvota 3,20)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MA, KAKAV DOPING, JA SAM NAJBOLJI! Janik Siner osvojio Ju-Es open 2024 posle neviđenog skandala, slede tektonske promene na ATP listi