PROSINEČKI JE DOBRO KRENUO NA KORMILU CRNE GORE: Posle četiri prijateljske utakmice "Veliki žuti" debituje u takmičarskom meču

O. M.

06. 09. 2024. u 11:24

ISLAND u petak od 20.45 časova na stadionu "Laugardalsvolur" u Rejkjaviku dočekuje Crnu Goru u prvom kolu Grupe B Lige nacija.

ПРОСИНЕЧКИ ЈЕ ДОБРО КРЕНУО НА КОРМИЛУ ЦРНЕ ГОРЕ: После четири пријатељске утакмице Велики жути дебитује у такмичарском мечу

Foto: EPA

Domaćini su prethodno zauzeli drugo mesto u Grupi 2 Lige B, dok je Crna Gora završila na trećem mestu u Grupi 3 iste lige.

U međuvremenu, Island je igrao i finale baraža za odlazak na Evro, ali je izgubio od Ukrajine, dok je Crna Gora svoje učešće završila u grupnoj fazi, iza Mađarske i Srbije.

Islanđani su odigrali dve prijateljske utakmice od tada. U prvoj su sa 1:0 pobedili potonje finaliste Evra Engleze, ali su u drugoj pretrpeli težak poraz od Holandije, koja je izgubila od iste te Engleske u polufinalu EP.

Tim Roberta Prosinečkog je početkom juna u prijateljskim utakmicama izgubio od Belgije i Gruzije, ali je godinu počeo uspešno, pobedama protiv Belorusije i S. Makedonije. Sokoli su domaćini Velsu u drugom kolu 9. septembra, pre nego što će se u oktobru suočiti sa Turskom i Velsom.

Crna Gora i Island su igrali samo jednom do sada, a "hrabri sokoli" su ostvarili pobedu od 2:1 u tom duelu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,91)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...