AUSTRIJA NIKAD NIJE PRIMILA GOL OD OVOG RIVALA: Slovenija vezala pet remija, godinu dana bez poraza u 90 minuta

O. M.

06. 09. 2024. u 12:11

AUSTRIJA gostuje Sloveniji na stadionu "Stožice" u Ljubljani od 20.45.

АУСТРИЈА НИКАД НИЈЕ ПРИМИЛА ГОЛ ОД ОВОГ РИВАЛА: Словенија везала пет ремија, годину дана без пораза у 90 минута

FOTO: Tanjug/AP

Slovenija, koja je bez ijedne pobede stigla do osmine finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, vraća se u borbu u Ligi nacija, gde nastavlja stalan napredak u protekle tri sezone. Ovaj tim je pod vođstvom iskusnog trenera Matjaža Keka započeo svoj put u Ligi C, a u drugom ciklusu se popeo u Ligu B.

Njihova poslednja kampanja završila je solidnim trećim mestom, pri čemu je polovina utakmica završila nerešeno, uz jednu pobedu, tri remija i dva poraza, čime je reprezentacija Slovenije postala stabilan i konkurentan tim u ovom takmičenju.

S obzirom na to da u prvoj utakmici grupne faze igraju protiv moćne Austrije, još jedan remi bio bi veoma dobar rezultat. Ipak, slovenački tim nije poražen u regularnom vremenu od novembra 2023. godine kada ih je savladala Danska. Od tada su pokazali neverovatnu otpornost, uključujući remije sa fudbalskim gigantima kao što su Engleska i Portugal, dokazujući da mogu da podnesu najbolje.

Austrija je takođe stigla do osmine finala Evra, gde je neočekivano ali zasluženo ispala od Turske. Nije moglo bolje u prethodnom ciklusu Lige nacija, kada su ispali iz A lige, iako su do poslednjeg kola vodili ravnopravnu borbu za opstanak sa Francuskom.

U dosadašnja tri međusobna susreta Slovenija nije uspela da savlada golmane Austrije, Lindnera (dva puta) i Stankovića.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...