PREPOROD "LAVOVA" POSLE ODLASKA SRBINA: Bugarska je u seriji od sedam utakmica bez poraza

O. M.

08. 09. 2024. u 12:36

U zanimljivom meču drugog kola UEFA Lige nacija, reprezentacija Bugarske će u nedelju od 18 časova ugostiti Severnu Irsku na stadionu "Hristo Botev" u Plovdivu.

ПРЕПОРОД ЛАВОВА ПОСЛЕ ОДЛАСКА СРБИНА: Бугарска је у серији од седам утакмица без пораза

Profimedia

Bugartska je imala noćnu moru od kvalifikacija za Euro koje je u grupi sa Srbijom, završila na poslednjem mestu, čak iza totalnog austsajdera Litvanije, sa samo četiri boda i bez pobede.

Serija od devet utakmica bez pobede i četiri uzasrtopna poraza naterala je čelnike Saveza da smene srpskog stručnjaka Mladena Krstajića i na njegovo mesto postave trenera Černog mora Ivana Ilieva.

Bugarski stručnjak je priveo kraju bolne kvalifikacije, sa dva časna remija protiv dve najjače ekipe u grupi, Mađarske i Srbije. 

U prvom delu 2024. godine "lavovi" su odigrali niz prijateljskih utakmica u kojima su ostvarili jednu pobedu i tri nerešene pre gostovanja Belorusiji u prvom kolu Lige nacija.

Utakmica na neutralnom terenu u Zalaegeršegu završena je bez golova iako su nominalni gosti bili mnogo bliže pobedi.

Bugarska i Severna Irska su u ovom veku igrali pet puta, a naši susedi su uspešniji sa četiri pobede i jednom neodlučenom.

Severna Irska dolazi u Plovdiv sa puno samopouzdanja, zasnovanog na nedavnoj pobedi od 2:0 protiv Luksemburga. Protivnik samo na prvi pogled deluje slabašno, ali reč je o ekipi koja je na FIFA rang listi samo dve pozicije ispod Bugarske.

NAŠ TIP: X (kvota 3.00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)