SLOVENIJA POSLE ČETVRT VEKA ILI KAZAHSTAN PRVI PUT: Cele kvalifikacije staju u ovih 90 minuta u "Stožicama"

O. M.

09. 09. 2024. u 11:14

SLOVENIJA dočekuje Kazahstan u meču drugog kola UEFA Lige nacija. Ovaj meč igra se u okviru grupe 3 Lige B u ponedeljak od 20.45 na stadionu "Stožice" u Ljubljani.

СЛОВЕНИЈА ПОСЛЕ ЧЕТВРТ ВЕКА ИЛИ КАЗАХСТАН ПРВИ ПУТ: Целе квалификације стају у ових 90 минута у Стожицама

Foto: Profimedia

U prvom kolu novog izdanja Lige nacija Slovenija je u petak na svom terenu remizirala sa Austrijom 1:1. Slovenci su dobro otvorili utakmicu i poveli sa 1:0 zahvaljujući golu Benjamina Šeška iz jedanaesterca u 16. minutu. Međutim, njihovo slavlje nije dugo trajalo jer je Konrad Lajmer izjednačio rezultat već u 28. minutu.

Iako do kraja utakmice nije bilo golova, Slovenci mogu biti zadovoljni kako su odigrali ovu utakmicu. Austrijanci su imali malo veći posed lopte, ali su slovenački igrači stvorili nekoliko dobrih šansi.

Ovaj remi je još jedan dobar rezultat za Sloveniju posle uspešnog Evropskog prvenstva, gde je stigla do osmine finala. Tamo su grupnu fazu završili neporaženi, sa tri remija, a eliminisani su od Portugala u osmini finala na penale.

S druge strane, Kazahstan je u četvrtak na svom terenu odigrao bez golova sa Norveškom. Iako su Norvežani bili dominantnija i opasnija ekipa na terenu, odbrana Kazahstana nije kapitulirala i odbila je sve napade Holanda, Sorlota, Edegora i drugih opasnih protivničkih igrača.

Iza Kazahstana su veoma uspešne kvalifikacije za EURO, iako se nisu plasirali na završni turnir. Osvojili su 18 bodova u grupi sa Danskom, Slovenijom, Finskom, Severnom Irskom i San Marinom. Kao četvrtoplasirana reprezentacija u grupi učestvovali su u baražu, ali su tamo ubedljivo poraženi od Grčke sa 0:5.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

ITALIJA U NEVERICI NA KRAJU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok!

Teniski svet je pre 20 dana potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, potom je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, minulih dana mu uopšte nije bilo lako. Sada, kada je postao prvi Italijan koji je osvojio Ju-Es open - doživeo je novo, ali lepo iznenađenje.

09. 09. 2024. u 12:17

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)