"VEMBLI" CRVENI OD STIDA: Englezi skoro četiri godine bez pobede u "hramu fudbala"

O. M.

10. 09. 2024. u 08:25

ENGLESKA dočekuje Finsku na stadionu "Vembli" u Londonu u utorak, od 20.45, u okviru drugog kola Grupe B Lige nacija.

ВЕМБЛИ ЦРВЕНИ ОД СТИДА: Енглези скоро четири године без победе у храму фудбала

FOTO: Tanjug/AP

Dvostruki uzastopni finalista Evropskog prvenstva i bronzani sa prvog izdanja Lige nacija postepeno je kvario svoj plasman u Ligi A pa je od trećeg, preko devetog, stigao do pretposlednjeg, 15. mesta u prošloj sezoni, zbog čega je skliznuo u drugi razred.

Novu eru posle Gareta Sautgejta počela su "tri lava" pobedom od 2:0 protiv Irske u subotu, dok je Finska pretrpela poraz od Grčke sa 3:0 i trenutno je na dnu tabele.

Irce su srušila dva bivša mlada reprezentativca ove zemlje, Deklan Rajs i Džek Griliš. Zanimljivo je da je i novi, za sada samo privremeni, selektor Engleske igrao za Republiku Irsku, ali kao senior. Zanimljivo je da je Li Karsli odbio da peva "Bože, čuvaj kralja", dok je Deklan Rajs odbio da se raduje kada je postigao gol. Griliš je uradio nešto između, himnu je pevao, ali se radovao golu koji je postigao.

Engleska je trenutno druga u Ligi B Grupe 2, iza Grčke po gol-razlici. To bi im donelo mesto u plej-ofu za promociju, ali da bi se vratila u Ligu A, Engleska mora da prekine svoj loš niz na "Vembliju". Nisu pobedili u Ligi nacija kod kuće od novembra 2020. godine i od tada nisu postigli gol u dve od tri utakmice.

Golovi Rajsa i Griliša najavili su napadački fudbal "Nove" Engleske, što je kontrast u odnosu na dane Gareta Sautgejta, kada se Engleska često povlačila nakon gola. Ipak, i Karslijeva ekipa se zadovoljila sa dva gola, nakon što je izgubila na intenzitetu u drugom poluvremenu.

Sezona Lige nacija 2024/25. predstavlja treću uzastopnu godinu za Finsku u Ligi B, nakon što je osvojila prvo mesto u Ligi C. Međutim, "sove" se suočavaju sa velikim izazovima da zadrže status u grupi sa Engleskom, Grčkom, koja ih je već "isprašila" i Republikom Irskom.

Pored toga, Finska je primila najmanje dva gola na poslednja četiri gostovanja i nikada nije pobedila Englesku u prethodnih 11 susreta, izgubivši devet puta, iako se nisu sastajali od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2001. godine.

Nekoliko sati nakon što je Engleska završila susret sa Irskom, Finska je pod vođstvom dugogodišnjeg selektora Markua Kanerve pokušala da iznenadi na grčkom terenu, ali je skandinavski tim doživeo loš početak novog pohoda u Ligi nacija. Dok je igrač Panatinaikosa Fotis Joanidis postigao dva gola, napadač Finske Benjamin Kalman postigao je autogol, što je doprinelo porazu svoje ekipe od 3:0.

Finska je sada u nizu od tri meča bez pobede, a tradicija kaže da će i posle večerašnjeg susreta tako ostati. 

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE TO: Dejan Stanković dobio najviše glasova, a nije izabran za trenera meseca