KO JE BOLJE PODNEO "PETARDU"? Bosanci traže prve bodove u elitnom razredu Lige nacija

O. M.

10. 09. 2024. u 11:45

MAĐARSKA u utorak, od 20.45 sati, u okviru drugog kola Grupe A Lige nacija dočekuje Bosnu i Hercegovinu na "Puškaš areni" u Budimpešti.

КО ЈЕ БОЉЕ ПОДНЕО ПЕТАРДУ? Босанци траже прве бодове у елитном разреду Лиге нација

FOTO: Tanjug/AP

Pre Evropskog prvenstva, Mađarska je izgubila samo jednom u 16 ​​utakmica, boreći se sa Italijom za plasman u finale Lige nacija, ali je završila samo jedan bod zaostatka u svojoj grupi sa Nemačkom i Engleskom.

Sada su Mađari ostali bez bodova u tri od poslednje četiri utakmice i primili 10 golova. Ako se ovaj trend nastavi, mogli bi da se suoče sa ispadanjem iz Lige A.

Završetak na prva dva mesta znači ulazak u četvrtfinale Lige nacija, treće mesto vodi u baraž za opstanak, a četvrto automatsko ispadanje, tako da ne mogu da priušte poraz kod kuće u utorak.

Samo nekoliko nedelja nakon poraza od Nemačke na Evropskom prvenstvu 2024. godine, Mađarska je ponovo pretrpela težak poraz u subotu uveče, kada je u Diseldorfu primila čak pet golova. U prvih 45 minuta još su se nekako i držali, ali primili su četiri gola u drugom delu igre.

Pre ovog poraza Mađarska nikada nije izgubila sa više od dva gola razlike, a ovo im je već druga sezona u A Ligi nacija.

Pozitivna stvar za ekipu Marka Rosija je ta što još od septembra 2022. godine nisu izgubili utakmicu kod kuće, gde su pobedili u devet od poslednjih deset utakmica. U sedam od njih pobedili su sa nulom, pa će Edin Džeko i drugovi morati dobro da se potrude ako žele da zatresu mrežu na "Puškaš areni".

A Bosanci su u prošloj sezoni izborili plasman u elitu, osvojivši prvo mesto u grupi u konkurenciji Rumunije, Crne Gore i Finske.

Iako im je uspeh u Ligi nacija doneo i plasman u baraž za Evro 2024, poraz od Ukrajine posle preokreta rezultirao je eliminacijom u polufinalu i prevremenim odlaskom bivšeg selektora Sava Miloševića. Novi selektor Sergej Barbarez vezao je tri uzastopna poraza: od Italije i Engleske u prijateljskim utakmicama i subotnji poraz od Holandije. Bosna je sada izgubila poslednjih sedam utakmica, počevši od oktobra prošle godine. To se "zmajevima nije desilo od sticanja nezavisnosti, a zapravo je situacija alarmantnija kada se zna da je u 12 poslednjih utakmica upisano deset poraza i samo dve pobede, obe protiv fudbalskih liliputanaca Lihtenštajna, koji inače gubi i od najlošije reprezentacija na svetu San Marina.

Ipak, dok su njihovi današnji protivnici, koji su verovatno konkurenti za treće mesto u Grupi 3, ostali nemoćni pred Nemačkom, Bosna i Hercegovina je pružila mnogo jači otpor Holandiji, iako krajnji rezultat ne govori tako. 

Pitanje je, međutim, koliko će ponavljanje takve igre biti dovoljno da se prekine pomenuti sjajni niz Mađara na svom terenu.

Klikni na link za NAŠ TIP: 3+ (kvota 2,05)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija