GRUZIJA IGRA LEP I EFIKASAN FUDBAL: Albanci žele da "potvrde brejk" posle neočekivane pobede na gostovanju Ukrajini

O. M.

10. 09. 2024. u 09:39

U meču drugog kola UEFA Lige nacija sastaće se Albanija i Gruzija. Ovaj susret u okviru grupe 1 Lige B na programu je u utorak, od 20.45 časova.

ГРУЗИЈА ИГРА ЛЕП И ЕФИКАСАН ФУДБАЛ: Албанци желе да потврде брејк после неочекиване победе на гостовању Украјини

FOTO: Profimedia

Albanija je neočekivano, ali zasluženo došla do tri boda protiv Ukrajine i to nakon preokreta. Juhim Konoplja postigao je prvi gol za Ukrajinu u 49. minutu, ali je Albanija golovima Ardijana Ismajljija u 54. minutu i Jasira Asanija u 66. minutu zasluženo pobedila.

Trener Silvinjo nije uspeo da uvede tim u nokaut fazu Evropskog prvenstva 2024. godine, ali s obzirom na to da im je ovo bilo tek drugo učešće na Evru, plasman je bio značajan uspeh, naročito imajući u vidu da su se "crno-crveni" nalazili u takozvanoj "grupi smrti" sa Španijom, Italijom i Hrvatskom.

U sezoni Lige nacija 2022/23, Albanija je završila na trećem mestu u grupi sa tri tima, takmičeći se protiv Izraela i Islanda, pošto je Rusija izbačena nerazumnom odlukom UEFA.

Nisu uspeli da pobede u četiri utakmice protiv Islanđana i Izraelaca. Silvinjov tim je u poslednjih deset utakmica ostvario samo tri pobede, uz četiri poraza i tri remija. Gruziju nisu pobedili od 2005. godine i od tada protiv "krstaša" imaju tri neodlučene i dva poraza.

Gruzija u poslednje vreme postaje ozbiljna fudbalska priča. 

U ovaj meč ulazi posle ubedljive pobede nad Češkom od 4:1, uz tri postignuta gola između 53. i 66. minuta. Iako je Češka imala 56 odsto poseda lopte, nije uspela da stvori nijednu veliku šansu, dok je snažnim kontranapadima Gruzija stvorila četiri velike šanse.

Zvezda tima i najbolji igrač utakmice Hviča Kvarachelija upisao je gol i asistenciju, što je deveti put u poslednjih deset utakmica "krstaša" u kojima fudbaler Napolija daje svoj doprinos golom ili asistencijom (sedam pogodaka, šest dodavanja).

Gruzija je debitovala na Evropskom prvenstvu 2024. godine, i iako je ispala od Španije u osmini finala, treće mesto u grupi i prolaz u nokaut fazu bio je sam po sebi ogroman uspeh.

Gruzija ima impresivan skor u Ligi nacija, pobedivši u šest od poslednjih sedam utakmica u takmičenju. Ukupno su izgubili samo jednom, šest puta remizirali i ostvarili 12 pobeda u 19 mečeva u Ligi nacija. Međutim, ekipa Vilija Sanjola, koji je na komandnom mostu od februara 2021. godine, mučila se na gostovanju, izgubivši šest od poslednjih osam utakmica u gostima od novembra 2022. godine.

Fudbaleri Gruzije neguju dinamičan i lep za oko fudbal, zbog čega su pokupili simpatije mnogih neutralnih navijača. Albanci su, s druge strane, domaćini i može se očekivati da će posle pobede nad Ukrajinom želeti da "potvrde brejk".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUKA PRIJATELJSTVA ZA NAPUŠTENE LJUBIMCE: Meridian fondacija donirala prihvatilištu za pse i mačke u Somboru (VIDEO)