ČEŠKA BEZ TAKMIČARSKE POBEDE POD NOVIM SELEKTOROM: Ukrajincima preti borba za opstanak posle kiksa sa Albanijom

O. M.

10. 09. 2024. u 10:17

ČEŠKA u utorak u "Fortuna areni" u Pragu od 20.45 dočekuje Ukrajinu u drugom kolu Grupe B Lige nacija.

ЧЕШКА БЕЗ ТАКМИЧАРСКЕ ПОБЕДЕ ПОД НОВИМ СЕЛЕКТОРОМ: Украјинцима прети борба за опстанак после кикса са Албанијом

FOTO: Profimedia

Biće ovo duel dve ekipe koje su u prvom kolu doživele teške poraze. Češka je izgubila sa čak 4:1 od Gruzije, dok je Ukrajina ne toliko rezultatski visoko poražena, ali je bolno đto su ih Albanci "okrenuli" sa 1:0 na 1:2.

Nakon što je prošle sezone ispala iz najvišeg ranga Lige nacija, Češka bi mogla da završi u trećem razredu ako se ne oporavi do kraja godine. Sa gol-razlikom od -3 posle prve utakmice, trenutno su na četvrtom mestu u svojoj Ligi B grupi.

Malo je verovatno da će put u Tbilisi biti na listi želja čeških navijača ili igrača, s obzirom da su domaćini već zaostajali četiri gola u roku od 66 minuta od subotnje utakmice, zahvaljujući golovima Hviča Kvaratshelije, Žorža Mikautadzea, Đorđa Čakvetadzea i Đorđa Kočorašvilija. Lukas Kalvač je uspeo da postigne počasni pogodak i neznatno ublaži poraz, na 10 minuta do kraja, ali ekipa Ivana Hašeka nije uspela da preokrene stvari. Problemi su nastavljeni, tri meseca nakon bolnog ispadanja u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

Nakon dobrog starta pod Hašekom nakon preuzimanja u januaru i četiri pobede u prva četiri nastupa, sada je Češka u nizu od četiri meča bez pobede. Hašek još uvek čeka svoju prvu takmičarsku pobedu kao selektor, jer su sve njegove prethodne pobede bile u prijateljskim utakmicama.

Bez obzira na sve, neutralni gledaoci rado gledaju ovu reprezentaciju, jer ČEsi igraju dopadljiv fudbal, mada to ne daje rezučtate u poslednje vreme pa bi pravi navijači sigurno voleli da narodni tim ponekad dođe do bodova, makar i ružnom igrom.  

Domaćini su i postigli gol i primili u svih osam utakmica pod Hašekom, a računajući i prethodni period u nizu su od 11 utakmica u kojima su postigli najmanje jedan gol. Poslednji protivnik kome nisu uspeli da zatresu mrežu je Albanija u novembru 2023. godine.

Trenutno treće mesto "plavo-žutih" će ih primorati da se bore za ostanak u Ligi B kroz baraž ako ovako ostane, ali ekipa Sergeja Rebrova ima dovoljno vremena da se preokrene i izbori za plasman u najviši rang, gde su kratko igrali tokom sezone 2020/21 nakon što su prethodnoj sezoni osvojili prvo mesto u grupi koju su delili sa Slovačkom i - Češkom.

Solidno su se pokazali i u eliti, ali su ipak ispali i to više "zahvaljujući" odluci UEFA da Švajcarskoj dodeli pobedu službenim rezultatom nakon što je utakmica odložena zbog toga što je delegacija Ukrajine bila zaražena kovidom. Inače je Ukrajincima koji su kod kuće savladali Španiju i Švajcarsku bio dovoljan i bod u toj utakmici jer Švajcarska nije imala nijednu pobedu do tada, samo dva nerešena kod kuće.

Sergij Rebrov i njegov tim sada će se suočiti sa timom koji je takođe imao teško leto. Ukrajina je ispala iz grupne faze Evropskog prvenstva, iako su ih mnogi videli kao potencijalno iznenađenje.

Dve pobede nad Češkom u prvom izdanju Lige nacija 2018/19 jedine su za Ukrajince u međusobnim susretima, ali Česi imaju samo jednu, iz prijateljske utakmice odigrane 2011. godine koja je bila i njihov prvi susret. Preostala dva puta igrali su neodlučeno.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROCURIO ŠOLCOV PLAN ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Rusija zadržava okupirane teritorije? Ni Putin, ni Zelenski neće biti srećni