"RISOVI" SEDAM UTAKMICA BEZ POBEDE: Jermeni dolaze u Skoplje na krilima uspeha protiv Letonije

O. M.

10. 09. 2024. u 10:40

MAKEDONIJA će u utorak u "Toše Proeski areni" ugostiti Jermeniju u UEFA Ligi nacija C.

РИСОВИ СЕДАМ УТАКМИЦА БЕЗ ПОБЕДЕ: Јермени долазе у Скопље на крилима успеха против Летоније

FOTO: Tanjug/AP

Domaći su na drugom mestu Grupe 1 sa jednim bodom nakon što su 7. septembra remizirali sa Farskim Ostrvima 1:1, dok su gosti prvi sa tri boda pošto su istog dana pobedili Letoniju sa 4:1.

"Risovi" su dominirali protiv Farskih Ostrva, ali uprkos tome što su imali 68 odsto poseda lopte nisu uspeli da iskoriste brojne šanse koje su stvorili. Na kraju su oba gola postignuta iz kaznenih udaraca.

Viljormur Davidsen je uspeo da iskoristi period ranog pritiska kada je doveo Farska Ostrva u vođstvo u devetom minutu sa bele tačke, ali je Enis Bardi izjednačio za Severnu Makedoniju nakon što je realizovao sopstveni udarac sa bele tačke u 49. minutu.

Ovaj rezultat znači da ekipa Blagoja Milevskog sada nije uspela da pobedi ni u jednom od poslednjih sedam mečeva, kao ni u 16 ​​od poslednjih 20 mečeva.

U poslednjih osam takmičarskih utakmica, Severna Makedonija je pobedila samo jednom, tri puta remizirala i četiri puta izgubila.

Protivnička reprezentacija Jermenije ulazi u okršaj posle ubedljive pobede protiv Letonije, u kojoj su golovi Vahana Bičahčjana, Lukasa Zelarajana i Eduarda Spercijana, kao i autogol Kasparsa Dubre potvrdili razliku u klasi.

Letonija je bila ograničena na samo tri udarca i jedan pokušaj ka golu u celoj utakmici i zapravo je uspela da zatrese mrežu samo autogolom Georgija Arutiunijana u devetom minutu.

Jermenija je imala 60 odsto poseda i čak 16 šuteva, ali je uprkos nesumnjivoj nadmoći uspela da stvori samo dve velike šanse.

Ali ta neučinkovitost u napadu nije toliki problem jer ekipa postiže golove, vezali su četiri utakmice u kojima su bar jednom zatresli mrežu protivnika. S druge strane, Selektor Aleksandar Petrakov mora da se suoči sa činjenicom da njegov tim nije uspeo da sačuva gol u poslednja 22 meča.

Jermenija će morati da popravi formu u gostima ako se nada pobedi u utorak s obzirom na to da su izgubili poslednjih pet utakmica u gostima i samo jednom pobedili u poslednjih 19 mečeva na strani.

Biće ovo 14. susret Jermenije i (Severne) Makedonije. "Risovi" imaju nešto više uspeha, vode sa 6:4 u pobedama, uz tri neodlučene.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE TO: Dejan Stanković dobio najviše glasova, a nije izabran za trenera meseca