"CRVENO-BELI" TEŠKO DO GOLA U MOSTARU: "Plemići" se okreću domaćoj sceni posle katastrofe u Ligi konferencija

O. M.

11. 09. 2024. u 11:30

SLOGA iz Doboja gostuje mostarskom Zrinjskom u zaostalom meču prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

ЦРВЕНО-БЕЛИ ТЕШКО ДО ГОЛА У МОСТАРУ: Племићи се окрећу домаћој сцени после катастрофе у Лиги конференција

EPA

Utakmica se igra na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru od 20.15.

Klub iz Republike Srpske je prošlu sezonu završio na sedmom mestu sa 42 boda, 15 više od ekipa koje su ispale i 11 manje od Sarajeva, poslednjeg tima koji je izborio vizu za evrokupove.

Zrinjski je imao solidnu sezonu, osvojio je Kup, a u prvenstvu je zaostao samo dva boda za šampionom Borcem. "Plemići" su i u Evropi igrali zapaženu ulogu. Stigli su do grupne faze Lige konferencija i nisu se obrukali protiv timova kao što su Aston vila i AZ Alkmar. Osvojili su četiri boda, a utisak je da su mogli i više, u Birmingemu su do samog kraja imali bod u džepu.

Ove sezone, izabranici Marija Ivankovića nisu imali sreće jer su u plej-of rundi naleteli na prejaku Vitoriju Gimarais koja je sa dve ubedljive pobede srušila snove o drugom uzastopnom plasmanu u Evropu.

S druge strane, učinak u domaćoj ligi nije mogao biti bolji, jer je Zrinjski oba uvodna meča dobio protiv hercegovačkih rivala Goška i Posušja, 4:1, odnosno 1:0. Pored "plemića" samo još Borac i Sarajevo imaju stoodstotan učinak, s tim da je šampion odigrao isto dva meča, a "bordo-beli" četiri jer nisu imali obaveze u Evropi.

Dobojska Sloga još uvek nema pobedu u prva tri odigrana meča. Iza kluba je i veoma loš pripremni period u kojem nisu trijumfovali nijednom. Računajući i kraj prošle sezone, "crveno-beli" nisu pobedili na 11 utakmica ili od aprila ove godine.

Da Slogu čeka teško gostovanje govori i podatak da Dobojlije nisu postigle gol na četiri poslednja izleta u zapadni deo Mostara.

NAŠ TIP: 1&NG (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADIMO SERIJU O NAJVEĆEM OLOŠU KOJI JE HODAO SRBIJOM: Miloš Tanasković o seriji Klan, intimi i odrastanju (VIDEO)