GOSTI JOŠ BEZ POSTIGNUTOG GOLA: Lak posao za "studente" i prilika za skok u vrh tabele

O. M.

12. 09. 2024. u 11:13

UTAKMICA Univerzitatea Krajova – Unirea Ungheni igra se od 20 časova u okviru šestog kola druge rumunske lige.

ГОСТИ ЈОШ БЕЗ ПОСТИГНУТОГ ГОЛА: Лак посао за студенте и прилика за скок у врх табеле

Foto: Profimedia

Univerzitatea je na osmom mestu sa osam bodova posle pet utakmica, uz gol-razliku 4:4, dok je Unirea na 20. mestu od 22 ekipe, sa samo dva osvojena boda u četiri utakmice i sa gol-razlikom 0:4.

Domaći tim je prošle godine ispao iz elite sa željom da se ekspresno vrati u društvo najboljih, ali im je planove malo pokvario poraz na startu sezone u drugoj ligi. Usledile su dve pobede i dva remija. Ne može se reći da je bodovni saldo posle pet odigranih kola loš, ali brine gol-razlika koja ukazuje da ekipa ne može da se pohvali ni jakim napadom ni previše čvrstom odbranom.

Univerzitatea je zadržala trenera od prošle godine Marijuša Kroitorua, ali on se pred početak nove sezone odrekao većeg dela igračkog kadra od prošle neuspešne sezone.

Verovatno i kao posledica tih brojnih odlazaka, usledila je eliminacija iz plej-ofa Kupa Rumunije od trećeligaša Unirea Alba Julije.

Unirei Ungeni je ovo prva sezona u Prvoj ligi nakon što je prošle sezone preko plej-ofa izborila promociju. Kako je krenulo, "ros-albastri" se neće dugo zadržati u ovom rangu takmičenja, jer posle četiri utakmice imaju po dva poraza i remija uz gol-razliku 0:4.

Treba im ipak odati priznanje za rezultate u Kupu gde su do sada bez primljenog gola i već su otišli dve stepenice dalje od današnjeg rivala.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆEMO PRINUĐENI Putin: NATO odlučuje da li će direktno ući u sukob u Ukrajini!