ĐEKEREŠ JE NEZAUSTAVLJIVA GOL-MAŠINA: "Lavovi" postigli duplo više golova od najbližeg pratioca

O. M.

13. 09. 2024. u 09:10

SPORTING iz Lisabona putuje u Aruku gde će pokušati da zadrži stoodstotni učinak na startu sezone u kojoj brani naslov prvaka Portugala. Utakmica se igra od 21.15 na Gradskom stadionu u Aruki.

ЂЕКЕРЕШ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВА ГОЛ-МАШИНА: Лавови постигли дупло више голова од најближег пратиоца

Foto Profimedia

Dok je Sporting već posle četiri kola pokazao da će i ove sezone biti glavni kandidat za titulu, Aruka bi posle ove utakmice mogla da padne na pozicije koje vode u drugi razred.

Baš kada su "vukovi" pomislili da im se sreća osmehnula kada su pre dva kola savladali Nasional minimalnim rezultatom, desio im se nesrećan poraz, takođe minimalnim rezultatom, od Rio Avea u utakmici pred reprezentativnu pauzu.

Zaista, sve utakmice Aruke u ovoj sezoni, osim poraza na gostovanju Morierenseu koji je završen rezultatom 3:1, rešene su jednim golom.

Trener domaćina Gonzalo Garsija imao je dve nedelje da pregrupiše trupe i pokušaće da uhvati igrače Sportinga, od kojih su mnogi imali zaduženja u reprezentacijama, nespremne za nastavak klupskog fudbala.

Iako tim Rubena Amorima predstavlja ogroman izazov za Garsijine ljude, Urugvajac je najavio da će njegovi igrači ući odlučno i čvrsto u meč. Urugvajac je verovatno svestan da je to mač sa dve oštrice i da bi previše agresivna igra protiv "lavova" mogla da donese velike probleme njegovim momcima, ali je istovremeno i svestan da ekipa nema šta da izgubi protiv šampiona.

Aruka je postigla jedan gol u dva susreta sa Sportingom prošle sezone, a primila pet. U Aruki je bilo 3:0 za goste, a Aruka je i taj meč odigrala onako kako je Garsija najavio ovaj. Imali su čak i veći posed lopte i više opasnih napada, ali slaba realizacija i loše reakcije u odbrani tada su ih koštali poraza.

Lider prvenstva počeo je odbranu titule snažno i odlučno da zadrži šampionski pehar u svijim vitrinama. Posle četiri kola jedini su sa maksimalnim učinkom, nakon što je Familikao izgubio od Gimaraisa, a u poslednjem ispitu pred reprezentativnu pauzu pokazali su prošlogodišnjem jedinom konkurentu Portu da nema mnogo prostora da se nada.

Istina, bila je to tek druga pobeda "lavova" nad "zmajevima" u poslednjih pet susreta, ali preostale tri su završene neodlučeno, iako je Porto u dve kasnije slavio u produžecima.

Bila je ta pobeda svojevrsna osveta za čudan poraz u Superkupu, kada je Porto gubio sa 0:3 u 24. minutu, ali uspeo da izjednači i u produžecima osvoji trofej. Viktor Đekereš i Geni Katamo su postigli golove. Šveđaninu mađarskih korena bio je to sedmi pogodak u prvenstvu i već je istakao ranu kandidaturu za najboljeg strelca prvenstva. Prvi pratilac mu je klupski drug Gonsalves sa tri gola.

Nijedan klub nije postigao ni blizu 16 golova koliko ima na kontu Sportinga, Santa Klara je najbliža sa osam, dvostruko manje.

Samo je Porto izbegao prvenstveni poraz od Sportinga u poslednjih 16 ligaških mečeva računajući i prošlu sezonu, nerešeno 2:2 u poslednjim nedeljama sezone 2023/24.

NAŠ TIP: 2&3+ (kvota 1,63)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CURE DETALJI TRAMPOVOG MIROVNOG PLANA: Ukrajina zadržava suverenitet, formira se demilitarizovana zona?