BAJEROVOJ SERIJI DOŠAO KRAJ: Hofenhajm nije izgubio kod kuće od marta

O. M.

14. 09. 2024. u 10:35

DERBI trećeg kola nemačke Bundeslige igra se na "Prezro areni" gde će ekipa Hofenhajma dočekati aktuelnog šampiona, Bajer iz Leverkuzena.

БАЈЕРОВОЈ СЕРИЈИ ДОШАО КРАЈ: Хофенхајм није изгубио код куће од марта

FOTO: Tanjug/AP

Hofenhajmova sezona nije počela kako su se nadali, njihova pobeda protiv Holštajn Kila je brzo zaboravljena posle poraza od 3:1 od Ajntrahta iz Frankfurta neposredno pre reorezentativne pauze. Taj poraz je oslabio moral ekipe, a situacijapreti da postane još teža, jer ih čeka meč protiv aktuelnog šampiona Bajera iz Leverkuzena.

Leverkuzen je istorijski bio tvrd orah za Hofenhajm, posebno na "Prezero Areni", gde domaćini nisu uspeli da pobede u poslednja četiri direktna susreta.

Mučenje Hofenhajma protiv ekipa koje su prošle sezone završile ispred njih na tabeli i dalje izazivaju zabrinutost. Uprkos povremenim sjajnim trenucima, tim je uspeo da pobedi samo jednu utakmicu na svom terenu protiv timova koji su plasirani iznad njih na tabeli.

Međutim, uprkos poteškoćama, Hofenhajmova forma u poslednje vreme pruža tračak nade. Pod vođstvom Pelegrina Mataraca, tim nije izgubio nijednu ligašku utakmicu na "Prezero areni" od marta. Tokom ove serije, Hofenhajm je pokazao impresivnu napadačku snagu, postigavši tri ili više golova u svakoj pobedi, što je ulilo optimizam među navijače.

S druge strane, Bajer Leverkuzen u ovaj meč sa Hofenhajmom ulazi posle nečega na šta nisu navikli - poraza. Njihova neverovatna serija od 35 utakmica bez poraza u Bundesligi, koja je treća najduža u istoriji lige, prekinuta je u prošlom kolu kada su izgubili sa 3:2 na svom terenu od Red bul Lajpciga.

"Bikovi" su protiv "farmaceuta" iskoristili njihov prošlosezonski recept - pobedili su poske preokreta. Šampiona jevodio sa 2:0, a onda je na scenu stupio Losi Openda sa dva gola i asistencijom, pa je Lajpcig sa igračem manje i uz jedan poništen gol došao do preokreta i tri boda.

Uprkos ovom porazu koji je možda i narušio nešto od samopouzdanja, jasno je da Leverkuzen ostaje jedan od najopasnijih timova u ligi, sposoban da se takmiči sa najboljima.

Leverkuzenova sposobnost da uzvrati u završnim fazama utakmica postala je jedan od njihovih zaštitnih znakova. Od početka prošle sezone postigli su 41 gol nakon 80. minuta, što pokazuje njihovu izdržljivost i odlučnost da se bore do kraja.

Ovaj trend je nastavljen i na početku ove sezone, kada su ponovo postigli kasni gol protiv Borusije Menhengladbah u prvoj utakmici. Međutim, ovaj dramom ispunjen stil igre nije bez nedostataka. Leverkuzen je takođe pokazao ranjivost u završnim minutama, primivši golove posle 80. minuta u obe prvenstvene utakmice ove sezone, što otkriva njihove defanzivne slabosti u ključnim trenucima.

LEverkuzen je bio dominantan u poslednje vreme u međusobnim susretima, a ona dva puta u poslednjih osam susreta kada se Hofe izvukao Bajer nije uspeo dapostigne gol (0:0 i 3:0).

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&GG (kvota 2,32)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju