VLAHOVIĆ I JAKA ODBRANA DONOSE TITULU: Navijači Juventusa uzdaju se u srpskog napadača i Motinu oprobanu taktiku

O. M.

14. 09. 2024. u 10:13

FUDBALERI Juventusa gostuju Empoliju na stadionu "Karlo Kastelani" u subotu od 18.00, u okviru četvrtog kola italijanske Serije A.

ВЛАХОВИЋ И ЈАКА ОДБРАНА ДОНОСЕ ТИТУЛУ: Навијачи Јувентуса уздају се у српског нападача и Мотину опробану тактику

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o dučeu dve neporažene ekipe. Juve još nije primio ni gol, dok je Empoli u drugom kolu iznenadio favorizovanu Romu.

"Bjankoneri" su sezonu počeli dvema sigurnim pobedama, pre nego što su odigrali bez golova sa Romom. Pobedili su Komo sa 3:0, zahvaljujući golovima Samjuela Mbangulea, Timotija Vee i Andree Kambijasa. Već na poluvremenu su vodili sa 2:0 i svih 90 minuta su kontrolisali utakmicu. Istim rezultatom u drugom kolu savladali su Veronu, a dvostruki strelac na ovom meču bio je srpski internacionalac Dušan Vlahović, kome se na semaforu priključio Savona.

Inače, Juventus je tokom leta prošao kroz značajne promene. Nakon još jedne dosta slabe sezone, uprava Juventusa je odlučila da je došao kraj eri Masimilijana Alegrija kome se zahvalila na uslugama, a na njegovo mesto doveden je supertalentovani Tijago Mota. On je već nekoliko godina među najperspektivnijim trenerima sveta, a nakon što je priredio ogroman uspeh uvevši Bolonju u Ligu šampiona, napravio je iskorak u karijeri i preuzeo "staru damu" iz Torina.

U Juventusu se nadaju da je upravo bivši reprezentativac Italije taj koji će ih vratiti na tron.

Kao najglasnija pojačanja stigli su Daglas Luiz i Keferen Tiram, dok je novi čuvar mreže Di Gregorio koji je zamenio Šćeznog.

Matijas Sule je prešao u Romu, što je bio najznačajniji odlazak, ali "bjankoneri" su se rešili usluga još nekolicine igrača, poput Hujsena, Ilinga Juniora... Klub je od odlazaka ukupno prihodovao oko 100 miliona evra. Poslednjih dana prelaznog roka rešen je i status Federika Kijeze, koji je nakon što mu je Mota poručio da na njega ne računa otišao u Liverpul.

Juventus četiri godine nije osvojio naslov šampiona Italije, pa je prvo mesto u Seriji A glavni cilj ove sezone.

Glavna uzdanica Tijaga Mote biće jedan od najboljih napadača sveta, naš Dušan Vlahović koji je to i potvrdio sa dva pomenuta gola Veroni. Srpski centarfor je maltene sam prošle sezone držao Juve u gornjem domu tabele i njegovih 16 ligaških golova je glavni razlog zbog kog su se "bjankoneri" vratili u Ligu šampiona.

U utorak u okviru prvog kola dolazi PSV ajndhoven, a Juventus će igrati i sa Mančester sitijem, Benfikom i Aston vilom. Ali pre svega toga Mota želi da i protiv Empolija njegova ekipa sačuva mrežu. Juve je do sada dozvolio najmanje udaraca na gol od svih timova iz Liga petica. To je recept koji je prošle godine Bolonji doneo plasman u Ligu šampiona, a navijači najpopularnijeg italijanskog kluba se nadaju da će i njima doneti toliko željeni naslov prvaka.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: G2+ (kvota 1,97)
Predlog za hrabrije: 2&3+(kvota 3,03)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARA ŠKOLA TRENERA: Pep Gvardiola ne koristi društvene mreže, evo kako komunicira sa igračima (VIDEO)