ALEKSANDAR MITROVIĆ NE NAMERAVA DA STANE: Srbinu u pomoć uskoro stiže i slavni Brazilac

O. M.

14. 09. 2024. u 11:21

HILAL nastavlja da dominira saudijskim fudbalom, a nova "žrtva" trebalo bi da mu bude gradski rival Rijad kojeg dočekuje na "Princ Fejsal" stadionu u Rijadu u okviru trećeg kola Pro lige (20.00).

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ НЕ НАМЕРАВА ДА СТАНЕ: Србину у помоћ ускоро стиже и славни Бразилац

FOTO: Profimedia

Ništa novo u saudijskoj Pro ligi. "Plavi talas" nosi sve pred sobom, kao što mu i nadimak kaže, a Mitrogol predvodi listu strelaca, kao što i njegov nadimak kaže.

Srbin je uspeo da postigne četiri gola u prva dva kola. Dva protiv Ahduda, gde mu se na listi strelaca pridružio zemljak Sergej Milinković-Savić i dva protiv Damaka. Dodmo li tome da je u polufinalu Superkupa bio strelac protiv El Ahlija u igri i tokom raspucavanja udaraca sa bele tačke, a da je u finalu protiv Ronaldovog Nasra pogodio dva puta, uz asistenciju Sergeju, jasno je da srpska gol-mašina nema nameru da stane.

Mitrović je samo nastavio tamo gde je stao prošle sezone kada je postigao 40 golova za El Hilal uz osam podeljenih asistecnija u svim takmičenjima.

Takođe, ovim nastupom je ponovo stavio do znanja Kristijanu Ronaldu da je najbolji igrač u Saudijskoj Arabiji i da je spreman da se bori za titulu najboljeg strelca Pro lige  sa Portugalcem koji ju je prošle sezone osvojio sa 35 ligaških golova naspram Mitrovićevih 28.

Što se tiče Pro lige, cilj je jasan za "plavi talas" koji se ne bi zadovoljio ni sa čim drugim nego odbranom titule i to na ubedljiv način, kao onaj na koji je osvojena prošle sezone.

Jasno je da portugalski stručnjak Žorž Žezus na raspolaganju ima ubedljivo najbolji tim u Aziji, iako je nesrećnim spletom okolnosti Hilal prošle sezone ostao bez naslova šampiona najvećeg kontinenta. Ove sezone ni taj trofej ne bi trebalo da izostane, jer će Žezusu na raspolaganju biti i Nejmar koji je čitavu prošlu sezonu propustio zbog teške povrede.

Prošle sezone Hilal je dva puta ubedljivo savladao gradske rivale, sa 6:1 i 3:1, a Mitrović je na te dve utakmice postigao "samo" dva gola, zanimljivo oba iz kaznenih udaraca, dok je jedan uspeo i da promaši.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 2&4+ (kvota 2,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD ŠOKIRAO TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Sinerovom doping skandalu!