ZVEZDA PROSLAVLJA ROĐENDAN MARAKANE: Utakmica sa Napretkom početak paklenog ritma za srpskog šampiona

O. M.

14. 09. 2024. u 11:48

FUDBALERI Crvene zvezda će ugostiti Napredak na stadionu ”Rajko Mitić” u okviru osmog kola Superlige Srbije.

ЗВЕЗДА ПРОСЛАВЉА РОЂЕНДАН МАРАКАНЕ: Утакмица са Напретком почетак пакленог ритма за српског шампиона

FOTO: M. VUkadinović

Utakmica će bit iprilika da "delije" proslave 61. rođendan stadiona koji od pre deset godina nosi ime po prvoj Zvezdinoj zvezdi, legendarnom fudbaleru "crveno-belih i reprezentacije Jugoslavije, Rajku Mitiću.

Prethodno zvanično ime stadiona bilo je „Stadion FK Crvena zvezda”, ali je širom sveta, kao i među navijačima „crveno-belih”, poznat kao Marakana. Otvoren je 1. septembra 1963. godine u susretu Prve lige SFRJ protiv Rijeke (2:1).

U čast rođendana Zvezda j otvorila kapije našeg najvećeg sportskog zdanja, kapije "Marakane" će biti otvorene za sve navijače.

Zvezda je lider na tabeli sa 16 osvojenih bodova, uz utakmicu manje. "Crveno-beli" su odneli pet pobeda i upisali jedan remi, a gol razlika iznosi 19:4. Izabranici Vladana Milojevića su najefikasniji tim u ligi i ujedno ekipa sa najboljom odbranom. Crvena zvezda se plasirala u Ligu šampiona eliminacijom Bode Glimta, dok je na poslednjem meču u prvenstu pred reprezentativnu pauzu pobedila kragujevački Radnički 1923 sa 1:0, zahvaljujući pogotku Mirka Ivanića.

Napredak zauzima deveto mesto na tabeli domaćeg šampionata sa osam osvojenih bodova. Ekipa Gorana Stevanovića je na sedam utakmica dva puta pobedila, ostvarila isto toliko remija i pretrpela tri poraza, uz gol razliku 8:10. Kruševljani se ne nalaze u idealnom raspoloženju pred dolazak na "Marakanu", s obzirom na to da su izgubili od OFK Beograda na svom terenu u prethodnoj rundi sa 1:3. Jedini gol za Napredak na tom susretu postigao je Filip Krstić.

Zvezda i Napredak ukrstili su koplja u 68 navrata, a "crveno-beli" su bili bolji u čak 49 susreta, neodlučeno je bilo15 puta, dok su samo četiri utakmice završene pobedom kruševačkog tima.

Prvi duel datira još iz davne 1947. godine, kada je Zvezda slavila u Kruševcu sa ubedljivih 4:1. Ništa bolje Kruševljani nisu prošli ni u za sad poslednje odigranom meču jer je Zvezda pobedila sa 4:0 u maju, u okviru plej-ofa prošlog prvenstva. Golove su postigli Nikola Knežević, Aleksandar Katai i dvostruki strelac Uroš Sremčević.

Zvezda ovom utakmicom ulazi u ritam igranja dve utakmice nedeljno, pošto počinju obaveze u Ligi šampiona. Do naredne reprezentativne pauze, koja nastupa za tri nedelje, izabranici Vladana Milojevića odigraće četiri prvenstvene utakmice, uključujući večiti derbi, kao i dve evropske u kojima će rivali biti Benfika i Inter.

Možda će igrači srpskog šampiona mislima već biti u meču protiv portugalskog giganta koji je na programu već u sredu na istom ovom stadionu. To verovatno neće biti dovoljno gostima da izvuku bod ili sva tri, ali možda uspeju da postignu neki, makar počasni pogodak.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,02)

 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE ŽELIM DA POVERUJEM DA SE TO DESILO: Avramović u šoku zbog Svetislava Pešića, nada se filmskom raspletu