"TOBDŽIJE" NEZAUSTAVLJIVE U GOSTIMA: Odbrana najlošiji deo Totenhemovog tima, ali napad je brutalan

O. M.

15. 09. 2024. u 10:32

SEVERNI London će se ovog nedeljnog poodneva 196. put podeliti na beli i crveni deo. Od 15 časova Totenhem će ugostiti Arsenal u okviru četvrtog kola engleske Premijer lige.

ТОБЏИЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВЕ У ГОСТИМА: Одбрана најлошији део Тотенхемовог тима, али напад је бруталан

Foto Profimedia

Retko koje rivalstvo u Engleskoj ima žar i vatru kao između ova dva londonska kluba. Istorijat mečeva je na strani Arsenala koji je upisao 82 pobede naspram Totenhemove 61.

Kao i uoči prethodnog duela, nekoliko poslednjih da budemo precizniji, uz ''tobdžije'' će takođe biti i forma jer su u dosta boljem ritmu od svog večitog rivala, mada te stvari često umeju da budu nebitne kada se sastanu ovi timovi.

Totenhem nije najbolje ušao u novu sezonu. U prve tri utakmice ostvarili su po jednu pobedu, jedan remi i jedan poraz. Savladali su Everton sa 4:0 kod kuće, remizirali sa Lesterom 1:1 u gostima, dok su u prošlom kolu izgubili od Njukasla sa 2:1 u gostima.

Izgledaju prilično dobro u napadu, stvaraju mnogo prilika i to rade na oku dopadljiv način. Međutim, njihova odbrana nije dovoljno jaka i organizovana, pa moraju dodatno da unaprede ovaj segment igre, naročito ako žele da zaustave sjajni napad večitog rivala.

Son Hjungmin je, očekivano, njihov najbolji igrač i ove sezone. Korejac je u prve tri utakmice postigao dva gola, dok je najkreativniji Džejms Medison, koji je do sada upisao dve asistencije.

Fudbaleri Arsenala upisali su dve sigurne pobede u prva dva kola. Prvo su pobedili Vulvese sa 2:0 kod kuće, a zatim trijumfovali u teškom gostovanju kod Aston Vile, zahvaljujući golovima Tomasa Partija i Leandra Trosarda, rezultatom 2:0.

Ali, izabranici Mikela Artete su posrnuli u trećem kolu. Protiv Brajtona su bili veoma dominantni i vodili sa 1:0, ali je onda Deklan Rajs dobio crveni karton, što su „galebovi” iskoristili i uspeli da izjednače i osvoje bod.

Arteta se suočava sa određenim problemima pred meč sa Totenhemom. Rajs je suspendovan, dok su Martin Edegor i Mikel Merino povređeni. Norveški vezista bi još mogao da bude u startnoj postavi, dok će Španac sigurno propustiti meč.

Arsenal je u fantastičnoj seriji od deset utakmica bez poraza u gostima, koja traje od početka 2004. godine. Za to vreme nisu uspeli da pobede samo Mančester siti s kojim su odigrali bez golova.

Na tih deset gostovanja "Tobdžije" su primile samo tri gola, dva od Totenhemam nakon sigurnog vođstva od 3:0 i jedan od Notingema pri kraju utakmice kada su vodili sa 2:0.

Od 195 dosadašnjih derbija Severnog Londona 64 je odigrano u okviru Premijer lige, a čak 43 ta susreta došla su "oba tima daju gol". To je rekord takmičenja kada je reč o međusobnim susretima bilo koje dve ekipe u najjačoj lige Engleske, bar od njenog rebrendiranja.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,75)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ JE MORAO JOŠ JEDNOM DA SE OGLASI: Otkrio gde mu je najlepše i poslao jaku poruku (FOTO)