OSVETA SE SLUŽI HLADNA: Olimpijski šampion ima poseban motiv protiv Barselone u derbiju

O. M.

15. 09. 2024. u 11:26

U jednom od derbija petog kola La lige sastaće se Đirona i Barselona. Okršaj na stadionu "Montilivi" počinje u nedelju od 16.15.

ОСВЕТА СЕ СЛУЖИ ХЛАДНА: Олимпијски шампион има посебан мотив против Барселоне у дербију

Tanjug/AP

Đirona je prošle sezone bila najveći hit svih liga petica, igrala je sjajno u La ligi i jedno vreme se trkala sa Realom za prvo mestu, da bi sezonu završila na trećoj poziciji obezbedivši istorijski plasman u Ligu šampiona.

Ipak, preko leta je ostala bez nosilaca igre poput Savinja i Dovbika, što je bio veliki udarac za ekipu, a to se videlo i na startu sezone pošto je u uvodna dva kola osvojila samo jedan bod. Ipak, u nastavku su se probudili i sa dve pobede, ubedljive i bez primljenog gola, protiv Osasune (4:0) i Sevilje (2:0) ponovo najavili lepe dane na "Montoliviju".

Pokazalo se ipak da su zamene za Savinja i Dovbika, a došli su Brajan Hil iz Totenhema (na pozajmicu), odnosno Abel Ruis iz Brage ipak dobar izbor.

Biće zanimljivo videti kako će se Ruis pokazati protiv svog bivšeg kluba. Nekadašnji polaznik čuvene La Masije koji je letos učestvovao u osvajanju olimpijskog zlata za "furiju" kao jedan od trojice starijih igrača, svojevremeno je postao prvi igrač rođen u 2000. ili kasnije koji je debitovao za Barselonu.

Na njegovu žalost, ostao je na tom jednom nastupu i sigurno će danas imati poseban motiv da pokaže čelnicima katalonskog giganta da su pogrešili kad su ga prodali u Bragu.

Tu je i dalje Dovbikov zemljak Cigankov koji iz drugog plana radi veliki posao, kao i prošle sezone kada je doprineo istorisjkom uspehu sa osam golova i sedam asistencija.

Barselona je jedini tim koji je osvojio maksimalnih 12 bodova u prva četiri kola. Izabranici Hansija Flika pobedili su Valensiju, Atletik Bilbao i Rajo Valjekano sa identičnim rezultatom 2:1, dok je pred reprezentativnu pauzu deklasiran Valjadolid sa 7:0.

Njihov napad je veoma ubitačan, a Rafinja i Dani Olmo su se posebno istakli na početku sezone. Brazilski krilni napadač postigao je tri gola i upisao dve asistencije, dok je španski ofanzivni vezista dodao dva gola.

Čini se da su se fudbaleri Barselone brzo prilagodili taktičkim zamislima nemačkog stručnjaka koji je stigao na leto umesto klupske legende Ćavija Ernandesa. 

Barselona je postigla bar po jedan gol u prvom poluvremenu na poslednjih 12 prvenstvenih utakmica, uključujući i prethodni duel sa Đironom koji je završen pobedom "crveno-belih" od 4:2. Zanimljivo, oba prvenstvena duela ovih timova prošle sezone pripala su "mlađem" katalonskom bratu istovetnim rezultatom 4:2.

Barselona nije pobedila ni u drugom susretu pretprošle sezone, a ukupan skor u La ligi je četiri pobede Barse, dve Đirone i dva remija.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,48)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva