"SVRAKE" SE NE PLAŠE "VUKOVA": NJukasl igra izuzetno ofanzivan fudbal

O. M.

15. 09. 2024. u 12:20

JEDNOM od najzanimljivijih utakmica četvrtog kola Vulvsi i Njukasl će zatvoriti vikend u Premijer ligi, na "Molineu" od 17.30.

СВРАКЕ СЕ НЕ ПЛАШЕ ВУКОВА: Њукасл игра изузетно офанзиван фудбал

Tanjug/AP

Gari O'Nil i njegovi "vukovi" još uvek nisu uspeli da dođu do prve pobede ove sezone, dok je Njukasl već sakupio solidnih sedam bodova iz prva tri kola.

Vulvsi su uoči reprezentativne pauze osvojili prvi bod, odigravši 1:1 na gostovanju Notingem forestu, a mladi reprezentativac Francuske Žan-Mišel Belgar postigao je jedan od najlepših golova ove godine u svetu i sigurno će biti u konkurenciji za nagradu "Puškaš". Tim golom, postignutim samo dva minuta nakon što su "šumari" poveli, doneo je bod.

Prethodno Volvsi su deklasirani na svom terenu od Čelsija (2:6), nakon što ih je Arsenal sa dva gola ispratio sa "Emirejtsa". Jedinu pobedu u sezoni, izabranici Garija O'Nila ostvarili su u Liga kupu gde su pobedili Barnli sa 2:0.

Ne može se baš reći da je "Muline" tvrđava, pošto je poraz od Čelsija bio peti u poslednjih šest premijerligaških utakmica za Vulvse na svom terenu. U tim utakmiciama primili su čak 15 golvoa ili dva i po po utakmici, istina većinu u tom porazu od Čelsija, ali jedini tim koga su uspeli u ovom razdoblju da pobede u Premijer ligi je Luton, koji je sada već član Čempionšipa.

Vulverhemptonu trenutno nedostaju Saša Kalajdžić, Enso Gonzales i Bubakar Traore zbog povreda kolena, dok je Jerson Moskera pod znakom pitanja nakon povrede koju je zaradio u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ukoliko Moskera ne bude spreman, u odbrani će ga zameniti Santjago Bueno, dok bi golman Žoze Sa mogao da se vrati u tim nakon što je izostao iz igre protiv Foresta. Sem Džonston je debitovao na "Siti graundu" u njegovom odsustvu, a nakon što Sa nije uspeo da pronađe novi klub ova dvojica će se do kraja sezone boriti za minutažu na golu.

Gostujući tim Edija Haua na "Muline" dolazi pun samopouzdanja, nakon pobede nad Totenhemom u prošlom kolu i prethodne eliminacije Notingema u Liga kupu. "Svrake" su bez poraza od početka sezone. Tu je i dodatni bonus, pošto je Njukasl pobedio svaki od poslednjih sedam mečeva koji je usledio odmah posle reprezentativne pauze pauze, postigavši u tom procesu 22 gola ili više od tri po utakmici.

Napadački fudbal leži ovom timu, a da se isplati vidi se po statistici koja kaže da su "svrake" u samo jednom od poslednja 23 premijerligaška susreta propustil da postignu gol.

Taj niz će verovatno biti nastavljen i ovde na osnovu toga što su Vukovi u najdužem nizu u Ligi (15 utakmica) po utakmicama na kojima nisu sačuvali sopstvenu mrežu

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,58) 
PREDLOG ZA HRABRIJE: GG| (kvota 4,00)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao