PARTIZAN JOŠ NIJE PRIMIO GOL U SUPERLIGI: Odbrana "crno-belih" sigurna, ali neefikasnost brine pred "večiti derbi"

O. M.

15. 09. 2024. u 09:24

FUDBALERI Partizana gostuju OFK Beogradu u osmom kolu srpke Superlige. Utakmica se igra na stadionu "Kraljevica" u Zaječaru od 19 časova.

ПАРТИЗАН ЈОШ НИЈЕ ПРИМИО ГОЛ У СУПЕРЛИГИ: Одбрана црно-белих сигурна, али неефикасност брине пред вечити дерби

FOTO: M. Vukadinović

Ovo će biti 120. prvenstveni okršaj beogradskih "plavo-belih" i "crno-belih", a sastali su se i sedam puta u Kupu. Partizan ima 67 pobeda u prvenstvu i šest u Kupu, a OFK Beograd 24 ligaške i jednu u Kupu.

Partizan se posle ispadanja iz evropskih kupova okrenuo domaćoj sceni, gde ostvaruje mnogo bolje rezultate, ali ostaje isti problem zbog koga su "crno-beli" i ispali iz Evrope - loša efikasnost. 

"Parni valjak" ove sezone, na žalost svojih navijača ne melje u napadu, ali je bar odbrana na visokom nivou. Izabranici Aleksandra Stanojevića u pet dosadašnjih utakmica (dve su odložili zbog evropskih obaveza) nisu primili nijedan gol. Ali, opet je ta neefikasnost uticala, pa su već izgubili četiri boda, zbog dve utakmice koje su završene najnepopularnijim rezultatom. 

Posle uvodne tri pobede, usledile su dve duple nule, protiv IMT-a i pred reprezentativnu pauzu u derbiju protiv Vojvodine.

Partizan je sada vezao šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima, ako računamo 120 minuta igre u Luganu, gde je vicešampion Srbije istina pobedio u regularnih 90 minuta, ali to je bila "pirova pobeda".

Aleksandar Stanojević će imati još mnogo posla u spremanju ekipe, naročito u napadu koji je ove sezone najbolnija tačka "crno-belih". Na pomenutih poslednjih šest utakmica postigli su samo dva gola i to oba u toj utakmici u Luganu. A ni tu se nisu baš proslavili napadački jer su cele produžetke odigrali sa igračem više i uspeli da ne postignu pogodak, a čak su jedan i primili.

Nema mnogo vremena za popravljanje forme jer posle OFK-a, Partizana čeka "Večiti derbi".

S druge strane, "romantičari" sa Karaburme postižu više od jednog i po gola po utakmici, a za odbranu bi se moglo reći da je solidna, da nije bilo "pomračenja" u utakmici protiv kragujevačkog Radničkog u kojoj su "crveni đavoli" postigli tri gola za 20 minuta ovde na Kraljevici i tako pobedili sa 5:3. U toj utakmici OFK je primio više golova nego u preostalih šest u prvenstvu.

Prethodnih dana Karaburmu je napustio centarfor Aleksandar Kahvić, ali su "romantičari" dobili i neka pojačanja. Novi članovi postali su napadač Filip Stojilković, mladi reprezentativac Švajcarske, zatim golman Nedeljko Stojišić, a u plavo-belo jato se vratio i Nikola Knežević.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE SVE ZANIMALO: Đoković otkrio do kada će igrati za reprezentaciju