BIĆE GOLOVA NA "TARDINIJU": Parma se slomljenog srca vratila iz Napolija

O. M.

16. 09. 2024. u 09:36

FUDBALERI Parme od 18.30 dočekuje Udineze na svom stadionu "Enio Tardini". To je pretposlednja utakmica četvrtog kola italijanske Serije A.

БИЋЕ ГОЛОВА НА ТАРДИНИЈУ: Парма се сломљеног срца вратила из Наполија

FOTO: Profimedia

Parma je u poslednjem kolu pred reprezetnativnu pauzu doživela bolan poraz na gostovanju Napoliju, kada je u nadoknadi vremena primila dva gola. U utakmici u kojoj su se hrabro borili, pretrpeli su težak udarac kada je golman Zion Suzuki isključen zbog drugog žutog kartona, primoravši trenera Fabija Pekiju da u poslednjem minutu pošalje defanzivca Enrika del Prata na gol.

Napolitanci su iskoristili svoju brojčanu prednost i postigli dva kasna gola kako bi obezbedili pobedu koja je obećavajući učinak Parme pretvorila u gorak poraz. I pored tog bolnog poraza, trener Fabio Pekija je ostao optimista, s obzirom da je Parma već pokazala da može da parira najboljim italijanskim ekipama. Nakon sučeljavanja sa Fiorentinom, Milanom i Napolijem, malo ko je očekivao da će Parma imati četiri boda, ali su dokazali da su sposobni da se bore na ovom nivou, a da je bilo malo više sreće imali bi sedam ili bar pet.

Jedna od ključnih stvari u igrama Parme ove sezone je njihova sposobnost da nametnu svoju inicijativu od početku utakmice. U svakom od prva tri susreta postigli su gol u prvih 25 minuta, što im je omogućilo da preuzmu kontrolu i stave protivnike pod pritisak. 

Sve to ukazuje da će ova, povratnička, sezona biti uspešna za Parmu.

S druge strane, Udineze je imao problema u poslednjim mečevima sa Parmom, ostvarivši samo jednu pobedu u poslednjih sedam međusobnih susreta, uz dva remija i četiri poraza. Ipak, Udineze je ovu takmičarsku sezonu počeo u odličnoj formi.

Tim iz Udina je u 30. uzastopnu sezonu u Seriji A ušao sa dve pobede i remijem i nalazi se među četiri najbolja tima na tabeli sa sedam bodova.

Za razliku od nesreće Parme u prošlom kolu, Udineze je imao sreće, preživeo je jedanaesterac u nadoknadi vremena i pobedio Komo 1:0.

Trijumf je učinio Kostu Runjaića tek drugim trenerom Udinezea u poslednjih 13 sezona koji je ostao neporažen u prva tri kola Serije A. Njihova gostujuća forma je takođe impresivna, sa jednim porazom u poslednjih sedam mečeva, uz tri pobede i tri remija , što im daje dodatno samopouzdanje uoči predstojećeg okršaja sa Parmom.

Poslednji put kada su se ova dva tima sastala 2021. godine, Parma je ponovo rano povela, postigavši gol u trećem minutu, ali utakmica je završena neodlučeno - 2:2.

Pošto je ove sezone samo Torino dozvolio više šuteva na gol od Parme i Udinezea, ova utakmica obećava uzbuđenje pred oba gola, a mi verujemo da će se i mreže obeju ekipa tresti. Za hrabrije igrače predlažemo kombinaciju, pobedu Parme uz bar jedan gol Udinezea.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)
(Predlog za hrabrije: 1&GG (kvota 4,45)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 14:24

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)