MOTA JE ZATEGAO ODBRANU, A VLAHOVIĆ ĆE SE POBRINUTI ZA GOLOVE: Juventus ima čast da otvori Ligu šampiona u novom formatu

O. M.

17. 09. 2024. u 07:45

NEKADAŠNjI šampioni Evrope Juventus i PSV Anjdhoven čine jedan od dva para koji će ovog utorka otvoriti takmičenje u Ligi šampiona. Utakmica u Torinu, kao i ona u Bazelu, gde igraju Jang bojsi i Aston vila, počinje u 18.45.

МОТА ЈЕ ЗАТЕГАО ОДБРАНУ, А ВЛАХОВИЋ ЋЕ СЕ ПОБРИНУТИ ЗА ГОЛОВЕ: Јувентус има част да отвори Лигу шампиона у новом формату

FOTO: Tanjug/AP

Nova sezona donosi novi format, najveću promenu u sistemu takmičenja, a bilo ih jeste nekoliko, otkada je u sezoni 1992/93. godine nekadašnji Kup evropskih šampiona ribrendiran u Ligu šampiona.

Od ove sezone 36 timova, umesto dosadašnja 32, boriće se po hibridnom liga/švajcarskom sistemu. Svi su smešteni u jednu grupu, a iz nje osam najboljih ide direktno u osminu finala, dok će se za osam preostalih mesta u baražu boriti ekipe plasirane od devetog do 24. mesta. Nema više selidbe u Ligu Evrope, klubovi koji ispadnu u baražu, kao i oni koji završe od 25. do 36. mesta, završiće sezonu.

Juventus se u Ligu šampiona vraća posle jednogodišnje pauze. "Bjankoneri" su jedan od uspešnijih timova u elitnom evropskom lkupskom takmičenju sa dva naslova prvaka i još sedam (rekord) izgubljenih finala. Poslednju titulu osvojili su 1996. godine, a poslednje finale izgubili su 2017. godine.

"Stara dama" je prošle sezone izbačena iz svih evropskih takmičenja pod okriljem UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Međutim, ova situacija je omogućila torinskom velikanu da se u potpunosti posveti Seriji A, gde su trećim mestom obezbedili brz povratak u Ligu šampiona.

Fokus na domaće takmičenje doneo im je i uspeh u Kupu Italije, gde su u finalu savladali Atalantu golom srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića i tako osvojili svoj 15. trofej na tom takmičenju.

Obe ekipe ulaze u Ligu šampiona sa puno samopouzdanja nakon impresivnih startova u domaćim takmičenjima. Juventus, posle jednogodišnje evropske suspenzije, izgleda spreman za trijumfalni povratak, iako se očekuje teška i neizvesna utakmica.

Treba reći da je Juventus, čvrstom odbranom, jedini tim u Seriji A koji nije primio gol u prva tri kola, a protivniku je do sada dozvolio samo jedan udarac na gol, što ga čini idealnim protivnikom da neutrališe razorni napad PSV Ajndhovena.

Šampion Holandije PSV dominantno je osvojio titulu prošle sezone sa 29 pobeda u 34 utakmice i neverovatnih 111 postignutih golova.

Njihova 25. domaća titula donela im je direktnan plasman u grupnu fazu Lige šampiona drugu godinu zaredom. Prošle sezone su stigli do osmine finala, gde ih je eliminisao potonji finalista Dortmund, a ove godine ciljaju na još bolji rezultat.

Iako su u avgustu izgubili u holandskom Superkupu od Fejenorda na penale, nakon dramatičnog nerešenog rezultata 4:4, ekipa Petera Bosa se brzo oporavila i pobedila u sve četiri prve prvenstvene utakmice, započevši odbranu titule na savršen način.

Napad PSV-a deluje nezaustavljivo, postigao je 22 gola u prvih pet zvaničnih utakmica. Međutim, protivnici kao što su RKC Valvijk, Herakles, Almernj i G.A. Igls možda nisu pravi pokazatelj šta ih čeka u Torinu.

A čeka ih jedna praktično neosvojiva tvrđava, gde su "bjankoneri" u poslednjih 25 mečeva, od avgusta prošle godine, pred svojim navijačima zabeležili samo jedan poraz. Bilo je to u februaru kada je Udineze pobedio sa 1:0, iako je realan rezultat utakmice bio 3:1, ako ne i 4:1 u korist Juventusa.

Uz to, u sedam od prethodnih osam utakmica kod kuće primili su samo jedan gol. 

S obzirom na ove impresivne brojke, očekujemo da Juventusova odbrana i na evropskoj sceniostane čvrsta, kao što je bila na domaćoj otkad je trenersku pauzu od Maksa Alegrija preuzeo Tijago Mota.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu