KAKAV MEČ NA OTVARANJU LIGE ŠAMPIONA: Švajcarci šokirali favorita iako su bez pobede u domaćem prvenstvu

O. M.

17. 09. 2024. u 08:15

NOVA sezona Lige šampiona (u novom formatu) počinje u utorak, a u jednom od dva meča koji se igraju od 18.45 sastaće se Jang bojs i Aston Vila.

КАКАВ МЕЧ НА ОТВАРАЊУ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Швајцарци шокирали фаворита иако су без победе у домаћем првенству

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Jang bojsa drugi put zaredom učestvuju u elitnom evropskom fudbalskom takmičenju, a ovo im je treći nastup u poslednje četiri sezone. Prethodnu sezonu završili su na trećem mestu u grupi sa Mančester sitijem, Lajpcigom i šampionom Srbije Crvenom zvezdom.

Ove sezone su učestvovali u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde su izazvali iznenađenje eliminacijom favorizovanog Galatasaraja. Pobedili su ih u oba meča, sa 3:2 kod kuće i 1:0 u gostima. Žoel Monteiro je bio jedan od ključnih igrača sa dva gola u prvoj utakmici kada su Bojsi tek u završnici i nakon što su stekli igrača više, došli do gola prednosti, iako su na poluvremenu imali plus dva.

U revanšu pobedonosni gol postigao je Virdžinijus, a nade Galatasaraja da u završnici utakmice može da dođe do preokreta ugasio je urugvajski veteran Fernando Muslera, zaradivši crveni karton.

Zanimljivo je da Jang bojsi još nisu upisali pobedu u domaćem šampionatu. U prva tri kola zabeležili su isto toliko poraza, da bi stvari tek malo popravili sa tri remija u naredna tri kola, pa su trenutno na poslednjem mestu na tabeli.

Pre nekoliko dana su se plasirali u osminu finala Kupa, pobedom na gostovanju trećeligašu Veveju.

S druge strane, igrači Aston Vile igraju sigurno na početku nove sezone. U prve četiri utakmice upisali su tri pobede. Savladali su Vest Hem sa 2:1, Lester 2:1 i Everton sa 3:2, dok je jedini poraz od Arsenala sa 2:0. Ipak, izabranici Unaja Emerija su se dobro borili protiv "tobdžija" pa se može reći da su zaslužili barem bod.

Fudbaleri Aston vile pokazali su karakter u pobedi protiv Evertona. Iako su u 27. minutu gubili sa 2:0, uspeli su da preokrenu rezultat. Oli Votkins je postigao prva dva gola, a pobedonosni je spektakularno postigao Džon Duran.

Vila je poslednji put učestvovala u elitnom takmičenju Evrope u sezoni 1982/83, kada je ispala u četvrtfinalu, pošto je godinu dana ranije osvojila veliki ušati pehar.

Jang bojs nikada nije igrao protiv Aston vile, ali jeste čak 12 puta protiv engleskih ekipa u evrokupovima, a podatak koji se neće svideti njihovim navijačima glasi da nikada nisu uspeli da sačuvaju mrežu u ovim susretima.

Ipak, švajcarski prvak u poslednje vreme pruža dobre partije na svom stadionu u evropskim kupovima pa očekujemo da i večeras pruži dostojan otpor fudbalerima Astin vile.

Obe ove ekipe u drugom kolu imaće veoma težak zadatak, Švajcarce očekuje duel sa Barselonom, a Engleze sa Bajernom. Stoga je moguće da će i jedni i drugi učiniti sve da ostanu neporaženi, a malo veće šanse za to ipak dajemo Englezima.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: ☓2&GG (kvota 1,85)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

REAKCIJA MILOŠA BIKOVIĆA Video da je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama, pa uradio ovo

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji.

16. 09. 2024. u 19:54

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje