BERNABEU JE "GROBLJE" NEMACA: Real Madrid juri 30. pobedu nad nemačkim ekipama u Madridu, Štutgart 16. "žrtva"

O. M.

17. 09. 2024. u 11:16

ŠAMPION Evrope počinje odbranu naslova sa svog stadiona "Santjago Bernabeu", gde će ovog utorka od 21.00 dočekati povratnika u elitno takmičenje, ekipu Štutgarta.

БЕРНАБЕУ ЈЕ ГРОБЉЕ НЕМАЦА: Реал Мадрид јури 30. победу над немачким екипама у Мадриду, Штутгарт 16. жртва

FOTO: Tanjug/AP

Tri meseca nakon što je u finalu savladao još jedan nemački tim, Borusiju iz Dortmunda, najtrofejniji evropski klub počinje pohod na 16. naslov prvaka Starog kontinenta. U junskom finalu, Karlo Ančeloti je dva puta u poslednjih 15 minuta podigao svoju levu obrvu, a kada "don" to uradi, kao da time aktivira neki "buster" kod svojih igrača, pa je Borusija bila gotova, iako je do tog 75. minuta izgledala ravnopravna, ako ne i bolje na terenu.

Štutgart će biti 13. različiti klub iz Nemačke u Kupu ili Ligi šampiona, a 16. u svim evropskim kupovima, računajući i jedan susret sa Karl Cajz Jenom, predstavnikom tadašnje Demokratske republike Nemačke.

Prošle sezone Real Madrid se na putu do "Vemblija" suočio sa četiri nemačka kluba, igrao je protiv Union Berlina u grupnoj fazi (1:0 i 3:2), Red bul Lajpciga u osmini finala (1:1 i 1:o) i Bajerna iz Minhena u polufinalu (2:1 i 2:2).

Skor "kraljevskog kluba" protiv nemačkih ekipa u Ligi šampiona i uopšte evrokupovima je impresivan, sa samo jednim porazom u poslednjoj 21 utakmici, uz 14 pobeda i šest neodlučenih.

Ančelotijeva ekipa ulazi u ovu utakmicu nakon pobede od 2:0 protiv Real Sosijedada prošlog vikenda, čime su produžili niz neporaženosti na šest utakmica u svim takmičenjima ove sezone, ali zbog dva remija u La ligi imaju četiri boda zaostatka za Barselonom koja je ostvarila maksimalan učinak do sada.

Kilijan Mbape će debitovati u Ligi šampiona za Real Madrid, pošto je postigao 48 golova u 73 nastupa za PSŽ i Monako u ovom takmičenju. Brzonogi napadač je do sada postigao četiri gola za "blankose", tri u prvenstvu i jedan u zvaničnom debiju za klub, Superkupu protiv osvajača Lige Evrope Atalante.

Ipak, Francuz kamerunskog porekla još nije preuzeo ulogu prve zvezde Real Madrida od prošlogodišnjeg pojačanja Džuda Belingama, iako je Englez poslednjih nekoliko nedelja bio van stroja zbog povrede koja je sada prošlost.

Ančelotija raduje i povratak Orelijena Šuamenija, ali brine stanje Brahima Dijaza koji je morao da napusti teren protiv Sosijedada zbog povrede, a prve prognoze nisu optimistične i kažu da će Marokanac odsustvovati osam nedelja. Listu povređenih popunjavaju Eduardo Kamavinga i Dani Sebaljos koji se vraćaju krajem meseca, taman na vreme za drugo kolo protiv Lila.

Štutgart je dobio jedan od najtežih žreba, jer će sezonu Lige šampiona otvoriti gostovanjem Real Madrida. Švabe će takođe igrati na gostovanju Juventusu, a kod kuće Pari Sen Žermenu i Atalanti u svojoj prvoj Ligi šampiona posle 15 godina.

Štutgart je i dalje bez pobede u šest mečeva protiv španskih ekipa u Ligi šampiona, uz dva remija i četiri poraza, uključujući poslednji meč u martu 2010. kada ih je Barselona pobedila sa 4:0 i izbacila iz takmičenja u osmini finala. Prošlogodišnji vicešampioni Bundeslige su kasnije igrali i Ligu Evrope, ali im je ovo prvi evropski nastup od poraza u kvalifikacijama od Rijeke 2013. godine.

Gosti će ući u utakmicu sa izvesnim samopouzdanjem, pošto su prošlog vikenda pobedili Borusiju Menhengladbah sa 3:1, čime su najavili buđenje posle uspavanog početka sezone. Bila je to njihova prva ligaška pobeda u sezoni nakon što su otvorili porazom od Frajburga i remijem protiv Majnca i sada su na sredini tabele sa četiri boda.

Prošlo je skoro šest godina otkad Real Madrid nije uspeo da postigne gol na svom terenu u evropskim takmičenjima. Tada je izgubio sa 3:0 od moskovskog CSKA, a poslednji poraz doživeo je pre dve i po godine od Čelsija kada su "plavci" ostvarili "Pirovu pobedu". Iste sezone izgubili su i od Šerif Tiraspolja u grupnoj fazi, a poslednji "pravi poraz" Real Madrida na "Santjago Bernabeu", koji ih je koštao eliminacije, doživeli su 2020. godine od Mančester sitija u osmini finala.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SRBIJA SE RADUJE - BORIŠA SIMANIĆ IMA KLUB! Reprezentativac koji je izgubio bubreg boreći se za Srbiju - igraće u ABA ligi!

SRBIJA SE RADUJE - BORIŠA SIMANIĆ IMA KLUB! Reprezentativac koji je izgubio bubreg boreći se za Srbiju - igraće u ABA ligi!

Košarkaška reprezentacija Srbije je od Nemačke izgubila finale prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, a na tom meču, kao i na svim počev od druge faze Mundobasketa 2023, nije mogla da računa na Borišu Simanića. On je izubio bubreg usled udarca dobijenog na utakmici sa Južnim Sudanom, a upravo se Simanić pobrinuo za neverovatno lepu vest ovog utorka.

17. 09. 2024. u 13:05

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici