SRPSKI DERBI U LIGI ŠAMPIONA: Birmančević na Terzića, Ratkova i "izdajnika" Bajčetića

O. M.

18. 09. 2024. u 08:45

U meču prvog kola Lige šampiona sastaće se Sparta Prag i Salcburg. Duel na "Letni" je na programu u sredu od 18.45 časova.

СРПСКИ ДЕРБИ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Бирманчевић на Терзића, Раткова и издајника Бајчетића

FOTO: Profimedia

Fudbaleri Sparte su se kroz kvalifikacije plasirali u grupnu fazu Lige šampiona. Prošli su na impresivan način sve protivnike, eliminisavši Šamrok roverske, Steauu iz Bukurešta, tačnije FCSB i Malme, bez ijednog poraza u tih šest utakmica.

Ostvarili su pet pobeda i jedan remi, protiv rumunskog šampiona kod kuće, kada su golom Olanjija na asistenciju našeg reprezentativca Veljka Birmančevića izjednačili pred sam kraj utakmice.

Uz to, beleže sjajne rezultate i u domaćem šampionatu. Trenutno su prvoplasirani tim u prvenstvu Češke, sa šest pobeda i jednim remijem, osvojivši ukupno 16 bodova. Impresivno je da su igrači Sparte i dalje neporaženi ove sezone, u 13 mečeva u svim takmičenjima.

Zahvaljujući tome su se i vratili u grupnu fazu Lige šampiona i to posle 19 godina pauze. Ali mora se reći da su "crveni" i prošle sezone imali sezonu za pamćenje, kako na domaćoj sceni, tako i u Ligi Evrope, gde ih je u osmini finala zaustavio Liverpul.

Veljko Birmančević i Lukas Haraslin su najopasniji igrači Sparte. Obojica su postigli po tri gola u domaćem prvenstvu i stalna su pretnja golu protivnika.

I fudbaleri Salcburga su morali da prođu kvalifikacije, s obzirom na to da im je prošle sezone prekinuta dugogodišnja dominacija austrijskom Bundesligom. Naime, šampion alpske zemlje postao je Šturm iz Graca.

Ipak, kvalifikacije su završili bez većih poteškoća. U plej-ofu eliminisali su Dinamo Kijev ukupnim rezultatom 3:1, ali su veći deo posla obavili u prvom meču kada su bili nominalni gost, pobedivši sa 2:0 pa je revanš bio formalnost. Prethodno su u dvomeču bili bolji i od Tventea (2:1 i 3:3).

Uoči ovog prvog kola Lige šampiona doživeli su prvi poraz u prvenstvu. Prvi su poveli protiv Rapida, koji je ubrzo preokrenuo da bi poravnanje Salcburgu doneo srpski reprezentativac Petar Ratkov, ali su Bečlije samo pet minuta kasnije stigle do novog vođstva koje su i zadržale.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje