"JAN BREJDEL" JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA, ALI... Finalista Lige šampiona dolazi po tri boda u Briž

O. M.

18. 09. 2024. u 09:15

BRIŽ od 21 čas dočekuje Borusiju Dortmund na svom stadionu "Jan Brejdel".

ЈАН БРЕЈДЕЛ ЈЕ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА, АЛИ... Финалиста Лиге шампиона долази по три бода у Бриж

FOTO: Tanjug/AP

Nakon sjajnog rezultata u prošlosezonskoj Ligi konferencija, gde su stigli do polufinala, Klub Briž želi da u velikom stilu izađe na evropsku scenu ove sezone. Šampion Belgije je šesti put u poslednjih sedam sezona deo Lige šampiona, a otvoriće takmičenje na domaćem terenu protiv prošlosezonskog finaliste.

Stadion "Jan Brejdel" je prošle sezone bio prava tvrđava u evropskim okršajima, sa neverovatnih šest trijumfa i tri remija, što im daje dodatnu snagu pred novi izazov u ​​najelitnijem klupskom takmičenju.

U domaćem šampionatu Briž je u odličnom ritmu. Četiri uzastopne pobede visoko su podigle moral tima, koji će tražiti nastavak te serije na evropskoj sceni.

Međutim, sve ovo dolazi sa dozom opreza. Statistika u grupnoj fazi Lige šampiona im ne ide u prilog, jer su u poslednjih 20 domaćih utakmica u ovom takmičenju pobedili samo tri puta, uz šest remija i čak 11 poraza.

A kada u goste dođe prošlosezonski finalista, taj teret postaje još teži. Nemački klub predstavlja veliki izazov, pogotovo što je Briž izgubio pet od prethodnih devet susreta pred svojim navijačima od nemačkih ekipa, zabeleživši samo dva remija.

S druge strane, Borusija Dortmund dolazi sa specifičnim pritiskom, pošto ih u drugom kolu čeka repriza prošlogodišnjeg finala. Novi trener Nuri Šahin debituje u Ligi šampiona i već je pokazao da zna da pronađe pravi recept, s obzirom na to da je Dortmund neporažen u Bundesligi, zabeleživši tri pobede i jedan remi.

Ništa manje nije se ni očekivalo od igračke legende kluba koji je sa Borusijom osvojio sve domaće trofeje, a u Ligi šampiona stigao do finala, onog nemačkog, kada je Bajern ipak bio bolji od "žuto-crnih".

Pored solidnih rezultata u nemačkom šampionatu, pred njima je deveta uzastopna sezona u Ligi šampiona i očekivanja su velika. Ključ njihovog uspeha mogao bi se svesti u bolju formu u gostima, gde su prethodnih godina pokazivali slabosti.

Sa samo 11 pobeda u poslednjih 35 evropskih gostovanja, uz sedam remija i čak 17 poraza, jasno je da Dortmund mora da popravi igru u gostima da bi imao šansu za ozbiljniji rezultat u ovoj fazi takmičenja.

Prošle godine malo ko je, naročito posle prva dva kola grupne faze, mogao da pomisli da će Borusija stići do finala, pa se to desilo.

Prilikom odigravanja ovog para treba imati na umu da je Dortmund prošle godine imao najviše utakmica u kojima nije primio gol u celoj sezoni Lige šampiona (čak šest), ali Klub Briž je postigao gol u svakoj utakmici ove sezone osim u porazu na gostovanju od Standarda iz Liježa.

Domaćini bi trebalo da daju gol, mada bi Dortmund i dalje mogao da napusti Belgiju sa maksimalnim brojem bodova.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,09)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje