KOLIKO MOŽE PSŽ BEZ MBAPEA? Debitant prva prepreka "svecima" na startu Lige šampiona

O. M.

18. 09. 2024. u 09:45

U jednom od derbija prvog kola Lige šampiona Pari Sen Žermen dočekuje Đironu. Okršaj na stadionu "Park prinčeva" igra se s početkom u 21.00.

КОЛИКО МОЖЕ ПСЖ БЕЗ МБАПЕА? Дебитант прва препрека свецима на старту Лиге шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Uprkos odlasku Kilijana Mbapea u Real Madrid, PSŽ je ostao dominantan u Ligi 1. Parižani su u prva četiri kola postigli čak 16 golova i upisali maksimalan broj bodova, potvrdivši da mogu da nastave da dominiraju i bez glavne zvezde.

Njihov ubistveni napad, sada pod vođstvom novih nosilaca igre, jasno daje do znanja da PSŽ nema nameru da usporava. Ali dok su ubedljivi na domaćoj sceni, pitanje je da li mogu da prenesu tu formu u Ligu šampiona – takmičenje koje ostaje poslednji veliki izazov za klub, sa sve manje izgleda da će ga i osvojiti.

Liga šampiona je postala sveti gral za PSŽ koji im i dalje izmiče. Od njihovog neslavnog poraza u finalu 2019/2020. protiv Bajerna, Pariz čeka trenutak kada će konačno podići najvažniji evropski trofej. Prošlosezonska polufinalna eliminacija od Borusije Dortmund još uvek je sveža u mislima, a pritisak se povećava sa novom sezonom.

Uoči predstojećeg okršaja sa Đironom, debitantom u takmičenju, PSŽ se suočava sa mogućnošću obaranja negativnog rekorda, tri uzastopne utakmice u Ligi šampiona bez postignutog gola, nešto što bi ozbiljno poljuljalo ionako krhko samopouzdanje kluba na evropskoj sceni.

Iako imaju solidan nastup na "Parku prinčeva" protiv španskih klubova, gde su zabeležili deset trijumfa, šest remija i četiri poraza, PSŽ će morati da bude oprezan. Jedan od tih poraza je bio protiv Barselone, koja je pobedila sa 3:2 u poslednjem susretu. Ovog puta se, međutim, suočavaju sa Đironom, a neiskustvo igranja malog katalonskog kluba u eliti dobra je prilika za Parižane da izbegnu sramotan rekord i povrate samopouzdanje pred nastavak sezone.

S druge strane, Đirona je prošle sezone napravila senzaciju u Španiji, zauzevši visoko treće mesto u La ligi. Taj istorijski plasman doveo ih je prvi put u evropsko takmičenje, i to odmah i u Ligu šampiona.

Ipak, letnji prelazni rok bio je turbulentan za katalonski klub. Ostali su bez najboljeg strelca Artema Dovbika i ključnog veznog igrača Aleksa Garsije, što je napravilo praznine u njihovom timu. Ulazak u sezonu 2024/2025. bilo je prilično neujednačen, sa dve pobede, jednim remijem i dva poraza pod trenerom Mičelom, koji se suočava sa velikim izazovom da održi nivo igre iz prošle sezone.

Nedavni poraz od Barselone od 4:1 jasno je pokazao nedostatke Đirone u defanzivi, posebno protiv timova sa vrhunskim kvalitetom u napadu kao što je PSŽ. Ukoliko želi da izbegne sličnu sudbinu u Parizu, Đirona će morati značajno da poboljša odbrambeni blok. Ipak, razlog za optimizam se može naći u njihovim najnovijim gostovanjima.

Na šest gostovanja Đirona je ostvarila tri pobede, dva remija i samo jedan poraz, a sve pobede bile su po dva gola. To bi moglo da im ulije neophodno samopouzdanje uoči okršaja sa šampionom Francuske.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,82)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

SRBIJA SE RADUJE - BORIŠA SIMANIĆ IMA KLUB! Reprezentativac koji je izgubio bubreg boreći se za Srbiju - igraće u ABA ligi!

SRBIJA SE RADUJE - BORIŠA SIMANIĆ IMA KLUB! Reprezentativac koji je izgubio bubreg boreći se za Srbiju - igraće u ABA ligi!

Košarkaška reprezentacija Srbije je od Nemačke izgubila finale prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, a na tom meču, kao i na svim počev od druge faze Mundobasketa 2023, nije mogla da računa na Borišu Simanića. On je izgubio bubreg usled udarca dobijenog na utakmici sa Južnim Sudanom, a upravo se Simanić pobrinuo za neverovatno lepu vest ovog utorka.

17. 09. 2024. u 13:05

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje