BAVARSKI GIGANT NA OVO ČEKA 42 GODINE: Na "Vila parku" se igra repriza finala Lige šampiona iz 1982. godine

O. M.

02. 10. 2024. u 09:44

JEDAN od derbija drugog kola Lige šampiona igra se večeras od 21 čas na "Vila parku" u Birmingemu gde domaća Aston vila dočekuje minhenski Bajern.

БАВАРСКИ ГИГАНТ НА ОВО ЧЕКА 42 ГОДИНЕ: На Вила парку се игра реприза финала Лиге шампиона из 1982. године

FOTO: Tanjug/AP

Biće to repriza finala tadašnjeg Kupa šampiona iz 1982. godine kada je birmingemski klub šokirao ceo fudbalski svet, a najviše igrače favorizovanog Bajerna, predvođenog tada najboljim igračem Evrope Karl-Hajnc Rumenigeom.

Legenda Vile Gari Šou, koji je predvodio napad te generacije, nažalost nije dočekao da vidi ovaj revanš pošto je preminuo pre dve nedelje.

Obe ekipe ostvarile su ubedljive pobede u prvom kolu grupne faze. Vila je sa 3:0 u Švajcarskoj savladala Jang bojs, dok je Bajern sa neverovatnih 9:2 demolirao Dinamo iz Zagreba.

Takođe, i jedni i drugi igraju dobro u domaćim šampionatima. Engleski predstavnik je doživeo samo jedan poraz u sezoni, na ovom stadionu od Arsenala, i trenutno je peti na tabeli Premijer lige. U poslednjem kolu "vilani" su ispustili pobedu protiv novopromovisanog Ipsviča i tako propustili priliku da se popnu na deobu prvog mesta sa Liverpulom. 

Posle ranog vođstva Ipsviča brzo su preokrenuli na 2:1, ali je Lijam Delap, sin legendarnog Rorija, najboljeg izvođača auta u istoriji fudbala, svojim drugim golom na utakmici "otkinuo" dva boda Vili. Mnogo se prašine diglo posle te utakmice jer je opšti utisak da je Vila oštećena jer je sudija u bar dva navrata propustio da pokaže drugi žuti karton fudbaleru Ipsviča Samiju Morsiju, verovatno kao kompenzaciju što mu je prvi dodelio prestrogo.

Unaj Emeri ima nekoliko problema u sastavu tima za večeras. Džon Makgin i Mati Keš neće nastupiti, dok se odranije povređeni Tajron Mings i Bubakar Kamara vraćaju treninzima, ali su još daleko od povratka u tim.

Bajern je, s druge strane, posle četiri pobede u prva četiri kola u petoj rundi remizirao sa šampionom Nemačke Bajerom iz Leverkuzena i to je prvi put od početka sezone da Bavarci nisu pobedili.

Osim što je devet golova Dinamu najviše u grupnoj/ligaškoj fazi Lige šampiona, Bavarci su na toj utakmici oborili još jedan rekord - od 19 šuteva na gol.

Navijači "crvenih" oduševljeni su tim rezultatom, ali i fantastičnim učinkom novog trenera Vensana Kompanija, pod čijom palicom je ekipa postigla čak 30 golova na sedam utakmica. 

Osim toga, Hari Kejn nastavlja da blista i da obara rekorde. Protiv Dinama je postigao četiri gola, dok se golom Verderu upisao 41. put u zapisnik bundesligaških utakmica i tako prestigao Džejdona Sanča na listi najefikasnijih Engleza u elitnom razredu nemačkog fudbala.

Bajern je inače pobedom nad zagrebačkim "modrim" vezao 41. utakmicu bez poraza u grupnoj/ligaškoj fazi Lige šampiona. Taj niz, koji podrazumeva 37 pobeda i samo četiri neodlučene, traje od septembra 2017. godine.

Pored Kejnove forme, raduje i ona koju pokazuje drugi napadač, Majkl Olise. Kejn je pre kraja napustio derbi sa Bajerom zbog lakše povrede, ali čini se da će biti spreman za večerašnju utakmicu. Dok je nastupao za Totenhem, "Vila park" je bio jedan od stadiona gde se dobro osećao, postigao je ili namestio sedam golova na poslednjih šest utakmica.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti