BENFIKA SE PROBUDILA POSLE SPOROG STARTA SEZONE: Atletiko se pretplatio na kasne golove

O. M.

02. 10. 2024. u 11:03

BENFIKA dočekuje Atletiko Madrid u Lisabonu od 21 čas na stadionu "Luz".

БЕНФИКА СЕ ПРОБУДИЛА ПОСЛЕ СПОРОГ СТАРТА СЕЗОНЕ: Атлетико се претплатио на касне голове

FOTO: M. Vukadinović

Fudbaleri Benfike su turbulentno krenuli u novu sezonu, uključujući i promenu trenera. Posle odlaska nemačkog stručnjaka Roberta Šmita, na klupu se vratio Brunu Laži koji je u prošlosti postigao odlične rezultate sa timom, ali samo na domaćoj sceni. U Ligi šampiona pod njegovim vođstvom je Benfika osvojila treće mesto u grupi, a onda je u Ligi Evrope ispala na prvoj stepenici od Ajntrahta.

Bez pobede u gostima na evrosceni je Laži bio do gostovanja "orlova" našem šampionu Crvenoj zvezdi. Benfika je u prvom kolu na stadionu "Rajko Mitić" pobedila sa 2:1.

Posle tog trijumfa, Benfika je ostvarila još dve pobede u Primeira ligi. Ipak, već u ranoj fazi prvenstva, posle sedam kola, zaostaje već pet bodova za šampionom Sportingom i dva za viceprvakom Portom. Osim poraza od Familikaa u prvom kolu, bodove su prosuli i remijem sa Moreirenseom.

Benfika je odlično odradila posao u letnjem prelaznom roku, dovodeći Vangelisa Pavlidisa i Kerema Akturoglua, dok su Renato Sančez i Zeki Amduni stigli na pozajmice, dodatno pojačavši napad.

Ekipa Bruna Lažija će morati da se suoči sa velikim izazovom. Naime, njihov nedavni učinak protiv španskih timova bio je daleko od povoljnog. Uspeli su da pobede samo dve od prethodne 21 utakmice protiv ekipa iz susedne zemlje, uz osam remija i čak jedanaest poraza.

Ipak, jedna od tih retkih pobeda stigla je baš protiv Atletiko Madrida u sezoni 2015/16, kada su pobedili sa 2:1 u gostima. Bilo je to u septembru 2015. godine, ali su već u decembru izgubili sa 2:1 kod kuće od istog rivala.

Takođe, važno je napomenuti da Benfika nije ostvarila trijumf u poslednja četiri susreta pred svojim navijačima u Ligi šampiona, zabeleživši jedan remi i tri poraza.

S druge strane, Atletiko Madrid dolazi u Lisabon sa optimizmom, pošto je nedavno spasao bod protiv gradskog rivala Reala. Bila je to deveta utakmica na startu sezone bez poraza, uz pet pobeda i četiri neodlučene.

Zanimljivo je da samo u dve od tih devet utakmica Atletiko nije postigao gol u 90. minutu ili u nadoknadi vremena. Tako su stigli i do pobede protiv Red bul Lajpciga u prvom kolu.

Međutim, ostvarili su samo jednu pobedu na poslednjih devet gostovanja u Ligi šampiona, uz dva remija i šest poraza. Ipak, u Portugalu im je dobro išlo u poslednje vreme, pobedivši u tri od poslednja četiri susreta, računajući i pomenuti trijumf u decembru 2015. godine nad današnjim protivnikom.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti