JUNAJTED JE U KRIZI, ALI MU LEŽE PORTUGALCI: Erik ten Hag dobio ultimatum - Holanđaninu rok od dve utakmice, strpljenje izgubio i ser Aleks

O. M.

03. 10. 2024. u 12:44

JEDAN od derbija drugog kola Lige Evrope igra se na stadionu "Dragao" u Portu, gde domaći istoimeni klub dočekuje Mančester junajted.

ЈУНАЈТЕД ЈЕ У КРИЗИ, АЛИ МУ ЛЕЖЕ ПОРТУГАЛЦИ: Ерик тен Хаг добио ултиматум - Холанђанину рок од две утакмице, стрпљење изгубио и сер Алекс

Foto: Profimedia

Ove dve ekipe do sada su se sastajale u dva navrata u Ligi šampiona. Prvi put u sezoni 2003/04. kada je Porto uz pomoć sudijske greške izašao kao pobednik u dvomeču osmine finala i kasnije osvojio naslov prvaka Evrope, a drugi put u četvrtfinalu, kada je Mančester kao branilac titule prošao dalje, ali je kasnije izgubio finale od Barselone.

U prvom kolu ove sezone Lige Evrope obe ekipe su razočarale svoje navijače. Porto je sa 3:2 izgubio na gostovanju Bode/Glimtu koji je nedavno ispao od naše Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona, dok je Junajted odigrao samo 1:1 na Old Trafordu protiv Tventea.

Uprkos tome što je poveo u roku od deset minuta i što je veći deo drugog poluvremena imao igrača više, uz čak 29 šuteva, igrači Porta su pognute glave napustili teren u norveškoj. To je bio tek drugi poraz u sezoni za izabranike Vitora Bruna koji uz sedam pobeda nemaju nijednu neodlučenu utakmicu. Melem na tu evropsku ranu bila je pobeda od 4:0 nad Arukom u domaćem prvenstvu.

Porto je pobedio u svakoj od svoje poslednje tri domaće evropske utakmice. Poslednji put baš protiv engleskog protivnika, a bio je to Arsenal u osmini finala Lige šampiona prošle sezone. "Tobdžije" su u revanšu anulirale prednost "zmajeva" iz prvog meča i pobedile u produžetku.

Porto, dakle, sada juri četvrtu evropsku pobedu u nizu na "Dragau", a to nisu uspeli da ostvare od 2019. godine. S obzirom na to da su trenutno u seriji od osam utakmcia bez poraza kod kuće, moguće da je rekord iz 2019. godine ugrožen, posebno imajući u vidu formu u kojoj se nalazi Mančester junajted.

Menadžer "crvenih đavola" Erik ten Hag dobio je poverenje uprave kluba nakon ubedljivog poraza od Totenhema od 3:0 u nedelju, ali obično lojalna publika sa Old Traforda nije se suzdržavala i izrazila je svoje nezadovoljstvo, tako da stvari treba brzo da se promene ukoliko holandski "stručnjak" želi da zadrži posao.

Pored očajne igre na startu Premijer lige, gde su na ponižavajućem 13. mestu posle šest kola sa polovinom poraza, Junajted je u seriji loših rezultata i u Evropi, gde je pobedio samo u jednom od poslednjih devet mečeva, uz tri remija i pet poraza. Jedina nada za "crvene đavole" je statistika susreta sa portugalskim timovima, jer je Junajted neporažen protiv ekipa sa zapadne obale Pirinejskog poluostrva na poslednjih 12 susreta (devet pobeda i tri neodlučene), tačnije od decembra 2005. godine, kada je izgubio sa 2:1 od Benfike u Lisabonu.

Novi napadač Porta Samu(el) Omorodion biće najveća pretnja Junajtedu jer je postigao pet golova u poslednja četiri meča. On je postigao gol i u svom debiju protiv Bode/Glimta i verovatno se sada čelnici Atletiko Madrida hvataju za glavu što mu nisu pružili pravu šansu, nego su ga posle seljakanja po pozajmicama (Granada, Alaves) lako i za male pare (15 miliona evra) pustili u Porto.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |1-2&||1-2 (kvota 2,80)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)