KOGA ZANIMA LIGA KONFERENCIJA KAD SE BORIŠ ZA OSVAJANJE PREMIJER LIGE : Mareska izvodi rezerve na teren protiv Genta

V.M.

03. 10. 2024. u 07:40

FAVORIT broj jedan za osvajanje Lige konfernecija, ekipa Čelsija će u prvom kolu trećeg najjačeg evropskog takmičenja ugostiti Gent na "Stamford bridžu" (21.00).

КОГА ЗАНИМА ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА КАД СЕ БОРИШ ЗА ОСВАЈАЊЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ : Мареска изводи резерве на терен против Гента

Foto: Profimedia

Mnogima nije bilo jasno zašto je uprava Čelsija odlučila da otpusti Maurisija Poćetina jer je ekipa igrala odlično krajem prošle sezone, ali nakon starta nove vidi se je Enco Mareska pravi čovek za klupu "plavaca".

Italijanski stručnjak je pronašao pravu ulogu svim igračima, a ono što posebno raduje je to što su skupocena pojačanja poput Kajseda, Fernandeza i Džeksona počela da igraju kako se od njih očekivalo kada su dolazili u klub.

Domaćini su sezonu započeli očekivanim porazom od Sitija (0:2), a nakon toga su podigli nivo igre i na narednih pet ligaških utakmica osvojio je čak 13 bodova zahvaljujući kojima se popeo na četvrto mesto i zaostaje samo dva boda za vodećim Liverpulom.

Poslednji trijumf u nizu Čelsi je ostvario proteklog vikenda protiv Brajtona (4:2), a na tom meču svoj kvalitet ponovo je pokazao Kol Palmer koji je postao prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je četiri puta tresao mrežu za jedno poluvreme, a još više je impresivno to što je sva četiri gola postigao u periodu od 21. do 41. minuta.

Njega danas nećemo videti na terenu, ne zbog povrede ili problema sa zdravljem, već zbog činjenica da ga "plavci" nisu registrovali za grupnu fazu Lige konferencija, što dovoljno govori o tome da je fokus ekipe na Premijer ligi i da ih ovo takmičenje previše ne zanima, tako da će Enco Mareska danas na teren verovatno izvesti u potpunosti izmenjen sastav u odnosu na onaj koji standardno igra u domaćem prvenstvu.

To je jedina nada Gentu da može do nekih bodova, pošto je u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Partizana pokazao da ne poseduje preveliki kvalitet.

"Crno-beli" su Belgijancima bili egal rival u tom dvomeču, a s ozbirom u kakvom je stanu trenutno "parni valjak" jasno je zašto je Čelsi večeras veliki favorit i pored potencijalnih izmena Mareske.

Doduše, nakon tog okršaja sa Partizanom, Gent je zaigrao dosta bolje u domaćem prvenstvu, osvojio je deset bodova na proteklih pet ligaških utakmica i popeo se na treće mesto tabele Župiler pro lige.

I pored toga, očekujemo rutinski trijumf Čelsija koji je poznat po tome da ima ogroman broj talentovanih igrača u svom rosteru i trebao bi bez većih problema osvojiti tri boda na "Stamford bridžu".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,67)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

GINEM, USTAJEM, BORIM SE - TO JE SVE ŽIVOT: Andrija Milošević je naučio da mora biti ratnik da bi opstao u današnjem svetu (VIDEO)