VLAHOVIĆ DVA, KONSEISAO JEDAN: Tijago Mota pronašao nepogrešiv recept za Juventusove pobede

O. M.

06. 10. 2024. u 07:20

JUVENTUS dočekuje ekipu Kaljarija u prvoj utakmici nedeljnog programa sedmog kola Serije A. Susret u Torinu igra se u pomalo neobičnom terminu od 12.30.

ВЛАХОВИЋ ДВА, КОНСЕИСАО ЈЕДАН: Тијаго Мота пронашао непогрешив рецепт за Јувентусове победе

FOTO: Tanjug/AP

Dve povrede u prvih 15 minuta, crveni karton za golmana, dosuđen kazneni udareac protiv njih i zaostatak od 2:1 sa manje od 25 minuta do kraja regularnog vremena. Ništa od ovoga nije sprečilo Juventus da na kraju proslavi trijumf od 3:2 u Ligi šampiona u sredu nad Red bul Lajpcigom.

Bio je to tek drugi put u sezoni da izabranici Tijaga Mote vežu dve pobede, nakon uvodne dve utakmice u sezoni. Za obe te pobede u nizu treba da zahvale Dušanu Vlahoviću koji je na obe postigao po dva gola. U Lajpcigu mu je bilo dovoljno 18 minuta za to. Dva puta je srpki internacionalac svojim golovima neutrlaisao vođstvo u koje je "bikove" uvodio Benjamin Šiško, ali je pobednički pogodak bio delo Fransiska Konseisaa u 83. minutu. Zanimljivo, Portugalac je i protiv Đenove postigao treći gol za Juve posle dva Srbinova.

Još jedna zanimljivost u bezi sa rezultatima "stare dame" ove sezone je da su u svih pet pobeda postigli tačno po tri gola, dok su sve tri neodlučene utakmcie završene bez golova.

Juve ulazi u ovo kolo utakmica Serije A na drugom mestu sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Napolijem. Ako se taj trend nastavi i ovde valja očekivati da ipak bude pobeda "bjankonera" sa tri postugnuta gola, jer je poslednji put Juventus kao domaćin odigrao 0:0 protiv Kaljarija davne 1987. godine.

Kao i njihov domaćin, i Kaljari u ovaj meč ulazi posle dve uzastopne pobede, pošto su, nakon što su savladali Kremoneze sa 1:0 u Kupu Italije, pobedili Parmu sa 3:2, čime su pobegli sa dna tabele. Izabranici Davidea Nikole su dva puta vodili a kada je Parma izjednačila na 2:2 činilo se da će ostati bez pobede, ali radost "mlekadžija" posle gola iz kaznenog udarca trajala je manje od minuta pre nego što su goti praktično sa centra postigli i treći gol.

OVa utakmica još jednom je potvrdila da "ostrvljani" sve što urade, urade u drugoj polovini utakmice, jer su i dalje jedina ekipa u Seriji A koja nije postigla gol u prvih pola časa igre.

Zato i ne čudi što su na četiri od poslednjih sedam utakmica jurili zaostatak iz prvog dela, dok protiv Juventusa nisu uspeli da daju gol u prvom poluvremenu na osam od poslednjih devet utakmica.

S druge strane i Juventusovih poslednjih pet golova protiv Kaljarija je postignuto u 60. minutu ili posle njega.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,32)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)