AGONIJA "TERIJERA" SE NASTAVLJA U ZAGREBU: Ovo je najgori niz u istoriji škotskog reprezentativnog fudbala

O. M.

12. 10. 2024. u 09:25

HRVATSKA će u subotu od 18 časova na stadionu "Maksimir" u Zagrebu ugostiti reprezentaciju Škotske, u trećem kolu Grupe A Lige nacija.

АГОНИЈА ТЕРИЈЕРА СЕ НАСТАВЉА У ЗАГРЕБУ: Ово је најгори низ у историји шкотског репрезентативног фудбала

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su u prvom kolu poraženi na gostovanju Portugalu u utakmici u kojoj je Kristijano Ronaldo postigao 900. gol u zavaničnim utakmicama, dok je Poljska u utakmici punoj preokreta savladala Škotsku u Glazgovu. Vodili su "orlovi" sa 2:0 i imali tri boda u džepu do 77. minuta kada je Skot Maktominaj izjednačio, ali su do ipak zaslužena tri boda gosti stigli u sedmom minutu nadoknade izgubljenog vremena.

U drugom kolu su zamenili protivnike, a Hrvatska je golom Luke Modrića iz slobodnog udarca savladala Poljsku sa 1:0 u Osijeku, dok je Škotska uprokos ranom vođstvu na kraju izgubila na gostovanju Portugalu a 2:1.

Hrvatska je prošle sezone u finalu Lige nacija izgubila od Španije posle čega je sa dosta optimizma krenula na Evropsko prvenstvo na krilima tog uspeha. U Nemačkoj je doživela razočaranje ispadanjem u grupnoj fazi iako je tamo bila u "grupi smrti" sa tada aktuelnim šampionom Evrope Italijom, i sadašašnjim vladarom Starog kontinenta Španijom.

Subotnji okršaj na stadionu "Maksimir" označiće prvi susret Hrvatske i Škotske od Eura 2020 kada su "vatreni" fpobedili u Glazgovu sa 3:1 i eliminisali domaćina sa turnira.

Bio je to posebno bolan poraz na "Hampden parku", ali Škoti su jedan od retkih timova koji su više puta napustili Hrvatsku neporaženi, tačnije dva prethodna gostovanja, remizirajući 1:1 u oktobru 2000. godine i pobedivši sa 1:0 u junu 2013. godine.

Aktuelni selektor Stiv Klark bi rado prihvatio ponavljanje oba rezultata ovog vikenda, pošto je njegova ekipa bez pobede u osam takmičarskih mečeva - što je najduži niz u istoriji škotskog fudbala - i pobedio je u samo jednom od poslednjih 14 utakmica ukupno, a to je bilo protiv slabašnog Gibraltara u prijateljskoj utakmici.

Nikome zapravo nije baš jasno kako i kada su kola krenula nizbro Škotima koji su pre ovog lošeg niza imali vrlo zapažene rezutate u prošloj Ligi nacija kao i na startu kvalifikacija za Euro.

Oba poraza u septembarskom prozoru su bila tesna. "Tartan terijeri" su bili blizu boda protiv Poljske i čak sva tri protiv Portugala, ali nakon što su vratili na 2:2 u prvom meču protiv Poljske, skrivili su kazneni udarac u sedmom minutu nadoknade drugog poluvremena; da bi protiv Portugala prokockali vođstvo a krajem utakmice, tačnije u 90. minutu ostali i bez boda na "Lusu", golom Kristijana Ronalda.

Pošto će trećeplasirani timovi morati u baraž za ispadanje, dok će poslednjeplssirane čeka automatska relegacija, Škotima ne preostaje ništa drugo u borbi za opstanak nego da osvoje bar dva boda u naredne dve utakmice, što e protiv Hrvatske u Zagrebu i Portugala na "Hampden parku" u Glazgovu bili đavolski teško.

Imajući u vidu individualni i timski kvalitet obeju ekipa, kao i trenutnu formu - Hrvatska je vezala tri pobede kod kuče, a Škotska pet poraza na strani - pobeda domaćina ovde se nameće kao fiks. Ko želi malo "bogatiju" kvotu, keca može da začini golovima.

KLIKNITE NA LINK ZA NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)
Predlog za hrabrije: 1&D2-3 (kvota 2,50)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

POZNATI PEVAČ UMRO NA SCENI: Koncert prekinut zbog tragedije