DOMAĆIN HVATA POSLEDNJI VOZ ZA A LIGU: Austrija i Norveška bez kapitena u derbiju grupe B3

O. M.

13. 10. 2024. u 09:27

U okviru četvrtog kola Grupe B3 Lige nacija Austrija dočekuje Norvešku. Derbi ove grupe na rogramu je u nedelju od 20.45 u Lincu.

ДОМАЋИН ХВАТА ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА А ЛИГУ: Аустрија и Норвешка без капитена у дербију групе Б3

FOTO: AP

Norveška je lider ove grupe nakon što je pobedila Austriju u prvom susretu u Oslu, a zatim i Sloveniju pre nekoliko dana. Ipak, nije sve počelo baš najsjajnije, jer su "vikinzi" na startu takmičenja odigrali bez golova protiv Kazahstana.

Taj remi bez golova nije umanjio pritisak na selektora Stalea Solbakena, koji se uoči početka Lige nacija suočio sa brojnim kritikama zbog neuspeha da izvuče maksimum iz ovog talentovanog tima. Iako se od Norveške mnogo očekuje, ekipa sa Erlingom Holandom i Martinom Edegorom, uz Aleksandra Sorlota, Antonija Nušu i Oskara Boba (kada je zdrav), do sada nije postigla značajniji uspeh.

Poraz od Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. ih je sprečio da se nađu na završnom turniru, produživši 22 godine dug post u nastupima na velikom turniru.

Liga nacija nudi šansu da se kvalifikuje za sledeće Svetsko prvenstvo preko baraža, ali ispuštanje dva boda protiv debitanata Lige B Kazahstana nije bio početak kojem su se navijači Norveške nadali.

Stvari su se naravno, značajno promenile posle pobede nad najvećim protivnikom u grupi, iako je i tu zadovoljstvo prisutno samo zbog rezultata, ali ne toliko zbog igre, jer je realno bilo da ekipe podele bodove, na osnovu svega viđenog tada.

Mnogo bolje izdanje celog tima viđeno je protiv Slovenije kada su konačno proradili i Sorlot i Nuša, uz večito pouzdanog Holanda, koji je izgleda rešio da se uozbilji posle incidenta koji je izazvao nastupajući za Mančester siti u Premijer ligi.

Ovaj napadački trio pokazao je da Norveška može i bez Martina Edegora da odigra dobru utakmicu, a kapiten neće ni danas moći da izvede drugove na teren jer se još oporavlja od povrede, zarađene baš u prošlom duelu sa Austrijom.

Pobeda od 4:0 protiv Kazahstana u četvrtak uveče vratila je Austriju u igru i bila dobra uvertira za predstojeći duel sa Norveškom. U toj utakmici su četiri različita igrača postigla pogodak.

Pobeda večeras bi verovatno stavila Austriju na prvo mesto u grupi, ali bi poraz mogao da znači pad na treće jer Slovenija, koja ima isti broj bodova, igra protiv Kazahstana.

Austrijanci traže povratak u Ligu A nakon što su ispali u prošloj sezoni. Malo je nedostajalo da se izvuku, ali ih je u poslednjem kolu opstanka koštao poraz od Hrvatske koja je odigrala za Francusku.

Isto kao u slučaju norveškog selektora Solbakena, ni austriski Ralf Rangnik neće za ovaj meč moći da računa na svog kapitena, jer se David Alaba još oporavlja od povrede.

Za Austriju je ova utakmica vrlo moguće biti ili ne biti kad je reč o direktnom plasmanu u A diviziju, iako i u slučaju poraza imaće još dve prilike da osiguraju plej-of.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...