ITALIJA NE DA PRVO MESTO: Gosti su zalutali u A Ligu

O. M.

14. 10. 2024. u 10:10

U četvrtom kolu Grupe A2 Lige nacija Italija dočekuje Izrael. Utakmica je na programu u ponedeljak, od 20.45 časova, na stadionu "Friuli" u Udinama.

ИТАЛИЈА НЕ ДА ПРВО МЕСТО: Гости су залутали у А Лигу

FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER

U prethodnoj rundi, domaći su remizirali sa Belgijom 2:2, dok su gosti izgubili od Francuske, s rezultatom 4:1.

"Azuri" su protiv Belgijanaca ispustili vođstvo od 2:0, ali mogu da budu ipak zadovoljni, jer su meč završili sa desetoricom posle isključenja Lorenca Pelegrinija u 40. minutu. Osim toga, to je rezultat koji je Italiju zadržao na prvom mestu, sa tim rezultatom Italija ostaje na vrhu grupe A2 sa 7 bodova iz tri utakmice.

Naredna utakmica je protiv Izraela, sa kojim Italija ima odličan međusobni skor od pet pobeda i jednog remija u poslednjih šest susreta. Pobedili su sa 2:1 u septembru na budimpeštanskoj "Božik areni", dok kod kuće nisu primili gol na tri utakmice, a postigli su sedam.

Takođe, na svom terenu imaju osam utakmica bez poraza uz šest pobeda i dva remija, što im daje dodatno samopouzdanje.

Trener Lučano Spaleti moraće da izvrši promenu u sastavu zbog suspenzije Pelegrinija, a kao zamena je pozvan Nikolo Zaniolo, iako se muči sa povredama.

Odsutni su i Federiko Kjeza, Đanluka Skamaka, Đorđo Skalvini, Nikolo Barela i Mojs Kin. Spaleti bi mogao da pruži šansu i Danijelu Maldiniju, sinu legendarnog Paola, dok se očekuje da će Đakomo Raspadori igrati u napadu uz Matea Retegija.

Izrael se suočava sa teškim početkom ovog izdanja Lige nacija, izgubivši tri meča zaredom, uključujući nedavni poraz od Francuske sa 4:1. Njihova loša forma se delimično može objasniti spoljnim izazovima, jer igraju kao domaćini na neutralnim terenima, ali će morati brzo da pronađu pozitivne rezultate kako bi izbegli povratak u Ligu B.

U poslednjih šest međunarodnih utakmica, Izrael je pobedio samo jednom, uz poraze od Belgije, Italije i Francuske. Osim toga, nisu pobedili tim iz prvih deset FIFA od daleke 1998. godine.

Iako su u prethodnom izdanju Lige nacija bez poraza osvojili Grupu B2 i prvi put se plasirali u elitnu diviziju, mora se imati na umu da je taj učinak ostvaren u konkurenciji tri reprezentacije, jer je UEFA banovala Rusiju. Tu se negde krije i objašnjenje loših rezultata, jer je jasno da su zapravo zalutali u elitu i ne čudi što su bez bodova posle tri utakmice, četiri boda zaostatka za najbližom Belgijom.

Izrael će igrati bez kapitena Elija Dasa, mladog napadača Dorona Turgemana i krilnog igrača Manora Solomona, koji je povređen.

Svaki od šest poslednjih mečeva Izraela došao je 3+, pa verujemo da će se taj trend nastaviti, a to može i da se upari sa "kecom" na Italiju.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,60)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

TESTAMENT MARINKA ROKVIĆA: Otkriveno šta je pevač ostavio vanbračnom sinu