BORBA ZA OPSTANAK SE ZAHUKTAVA: Bodovi neophodni i jednima i drugima

O. M.

11. 10. 2024. u 11:33

ESTONIJA dočekuje Azerbejdžan u derbiju začelja C1 grupe Lige nacija. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu "Lilekula" u Talinu.

БОРБА ЗА ОПСТАНАК СЕ ЗАХУКТАВА: Бодови неопходни и једнима и другима

Foto: EPA-EFE/Christine Olsson

Obe ekipe su izgubile dva puta prošlog meseca od Slovačke i od Švedske koje sada imaju šest bodova prednosti uoči ovog trećeg kola.

Jasno je dakle da bi poraz u ovoj utakmici eliminisao jednu od ove dve ekipe iz svih kombinacija za mesto među prva dva i nadu u baraž za popunu Lige B. S druge strane, u C diviziji trećeplasirani tim ne igra baraž za ostanak pošto D liga ima samo dve grupe, što znači da bi pobeda ovde donela praktično meč-loptu za opstanak.

Estonija se vratila u C diviziju posle jedne sezone u najnižem razredu gde su se prošetali pored San Marina i Malte. Taj uspeh im je doneo i baraž za Evropsko prvenstvo gde su izvukli Poljsku koja ih je pregazila u polufinalu.

Posle toga, "plave bluze" su osvojile Baltički kup pobedivši u finalu Litvaniju sa 2:1, ali su u međuvremenu doživeli poraze u prijateljskim utakmicama protiv Finske i Švajcarske.

Estonija i Azerbejdžan bili su u istoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP 2024, gde su se Azeri pokazali mnogo boljim timom, osvojivši sedam bodova, naspram jednog koji su Estonci uzeli baš protiv Azerbejdžana.

Kvalitet je na strani gostiju i očekujemo da će portugalski stručnjak Fernando Santos konačno upisati prvu pobedu otkako je došao na klupu "mili komande".

NAŠ TIP: 2 (2,50)

KLADIONIČARSKE PRIČE SA ĐURICOM, NAJNOVIJA EPIZODA:

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO: Spoj inovacija i društvene odgovornosti