NADOMAK ISTORIJE: Inter bi večeras na "Olimpiku" mogao uraditi ono što niko nikada nije

V.M.

20. 10. 2024. u 07:30

VELIKI derbi osmog kola Serije A igra se u prestonici gde će pred krcatim tribinama "Olimpika" koplja ukrstiti Roma i Inter (20.45).

НАДОМАК ИСТОРИЈЕ: Интер би вечерас на Олимпику могао урадити оно што нико никада није

FOTO: Tanjug/AP

Nakon promenljivih igara na startu sezone i najgoreg početka kampanje od kada ga je preuzeo Simone Inzagi, Inter je uhvatio zalet i pred reprezentativnu pauzu vezao tri pobede u svim takmičenjima.

"Neroazuri" su redom bili bolji od Udinezea, Crvene zvezde i Torina, tako da se nalaze u odličnom ritmu pred današnji derbi i puni samopouzdanja dolaze u prestonicu.

Ono će im biti preko potrebno jer uprskos činjenici da ne znaju za poraz na poslednja četiri gostovanja, trostruki prvaci Evrope su samo jedanput slavili na tim mečevima, a takođe danas će imati priliku da ispišu istoriju italijanskog fudbala i ukoliko postignu bar dva gola ovom meču postaće prva ekipa koja je protiv jednog protivnika 300+ puta tresla mrežu na mečevima Serije A.

Za to će im biti potrebno novo dobro izdanje napadača Markusa Tirama koji je najbolji strelac lige sa sedam postignutih golova i treći je igrač u istoriji Intera koji je u prvih sedam kolo postigao bar toliko golova od kada se za pobedu dobijaju tri boda (to su učinili još njegov partner Lautaro Martinez i legendarni Kristijan "Bobo" Vijeri).

Ipak, zadatak neće biti lak jer idu na noge Romi koja je takođe u usponu forme. "Vučica" je slabo otvorila prvenstvo i bilo je evidentno još krajem prošle sezone, a pogotovo početkom ove da Danijele de Rosi ne poseduje trenerske kvalitete potrebne da vodi ekipu kao što je rimski velikan.

Nakon remija sa Kaljarijem (1:1) čuveni fudabler Rome je smenjen i zamenio ga je iskusni Ivan Jurić koji je potpisao ugovor do kraja godine i momentalno je "podigao" ekipu.

Na tri utakmice u ligi "đalorosi" su sakupili sedam bodova pobedivši Udineze, odnosno Veneciju uz remi sa Moncom i polako su počeli uspon na tabeli iz donjeg doma u kojem su bili pre dolaska hrvatskog stručnjaka.

Roma je trenutno deveta na tabeli, ali ima samo četiri boda manje od drugoplasiranog Intera, to jest šest u odnosu na vodeći Napoli, tako da bi je pobeda u večerašnjem derbiju vratila u sam vrh.

Ono što je problem za Romu je to da u poslednje vreme igra dosta slabo protiv Intera, samo ga je jednom savladala na poslednjih pet međusobnih duela, dok su u tom periodu "neroazuri" slavili čak četiri puta uključujući dve pobede na isto toliko mečeva na "Olimpiku".

Što se tiče izostanaka, dobra vest i za jedne i druge je to da mogu da računaju na svoje glavne igrače i na terenu će i pored manjih problema sa povredama biti Dovbik, Dibala i Barela.

Jedini koji će sigurno propustiti meč sa jedne strane su El Šaravi, Humels i Salemakers, odnosno Bjukenan sa druge.

Verujemo da će Inter kontrolisati dešavanja na ovom meču, očekujemo da stvori veliki broj šansi i tipujemo da će dati 2-3 gola na "Olimpiku".

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: G 2-3 (kvota 2,10)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku