SJAJAN IGRAČ, ALI TRENER NE: Alesandro Nesta proživljava teške dane na klupi "bjankorosa"

V.M.

21. 10. 2024. u 08:05

POSLEDNjU utakmicu osmog kola Serije A odigraće Verona i Monca koji se sastaju na "Bentegodiju" od 20.45.

СЈАЈАН ИГРАЧ, АЛИ ТРЕНЕР НЕ: Алесандро Неста проживљава тешке дане на клупи бјанкороса

Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Verona ima dosta promenljiv početak sezone, što je i očekivano s obzirom na to da ih je preko leta preuzeo Kristijan Zaneti posle odlaska Marka Baronija koji je preuzeo Lacio.

Zanimljivo je to da "mastifi" do sada nemaju remi, na sedam odigranih mečeva upisali su tri pobede naspram četiri poraza i zauzimaju dvanaesto mesto na tabeli.

Prethodnih nekoliko godina domaćini su se grčevito borili za opstanak, do poslednjeg kola, a pretprošle godine i posle toga jer su igrali baraž, tako da im je ove cilj da sačuvaju status prvoligaša što brže mogu i za sada su na dobrom putu.

Takođe, za razliku od tih sezona, Verona sada igra dosta otvoreniji fudbal, njene utakmice redovno broje veliki broj golova, a to smo i videli pred reprezentativnu pauzu na susretu sa Venecijom koju su savladali s rezultatom 2:1.

Sa druge strane, Monca je takođe preko leta menjala trenera, klub je napustio Rafaele Paladino koji je preuzeo Fiorentinu, a na njegovo mesto doveden je neiskusni Alesandro Nesta koji je svojevremeno bio jedan od najboljih defanzivaca sveta.

Međutim, trenersko znanje mu izgleda manjka jer "bjankorosi" igraju dosta slabo, jedina su ekipa koja nije upisala pobedu i sa četiri osvojena boda nalaze se u zoni ispadanja na 19. mestu.

Pred rerezentativnu pauzu Monca je odigrala dosta solidno protiv Rome (1:1) i po italijanskim medijima taj nastup je bar nakratko spasao posao Nesti koji se nalazi na "tankom ledu" kod uprave kluba.

Goste muči postizanje golova ove sezone, samo su pet puta pronašli mrežu protivnika i moraju to popraviti ukoliko planiraju da se pomere ka sredini tabele.

Ono što vredi napomenuti je to da je Monca na poslednje tri utakmice prva primala gol, dok Verona ove sezone i dalje nije postigla gol u prvom poluvremenu i večeras bi jedan od tih negativnih nizova konačno mogao biti prekinut.

Što se tiče izostanaka i jedni i drugi imaju problema sa njima. Domaćini su bez Kruza, Fresea, Haruija i Suata Serdara, dok će kod gostiju meč sigurno propustiti Siurija i Kranjo, a pod znakom pitanja su Galjardini, Petanja i Sensi.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: |XvX (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!