"GUSARA" SE NIKO NE PLAŠI OVE SEZONE: Igrači Borusije prespavali prvo poluvreme u Berlinu

O. M.

18. 10. 2024. u 08:35

U prvom meču sedmog kola nemačke Bundeslige večeras od 20.30 sastaće se Borusija iz Dortmunda i Senkt Pauli, na stadionu "Vestfalen".

ГУСАРА СЕ НИКО НЕ ПЛАШИ ОВЕ СЕЗОНЕ: Играчи Борусије преспавали прво полувреме у Берлину

Tanjug/ap

Ekipa Nurija Šahina je sedma na tabeli sa 10 bodova, dok su gosti na 15. mestu sa samo četiri boda posle šest utakmica.

Dortmund je dobro počeo sezonu pod novim šefom, sa četiri pobede u prvih pet mečeva. Međutim, domaćini su od tada izgubili dva od poslednja četiri, uključujući i ponižavajući poraz od Štutgarta s rezultatom 5:1.

Borusija je u prošlom kolu izgubila na gostovanju Union Berlinu sa 2:1. Kasno su se u tom meču probudili "milioneri" jer su prespavali celo prvo poluvreme koje su izgubili sa 2:0. To je bila potpuna suprotnost u odnosu na utakmicu odigranu nekoliko dana ranije kada su u drugom kolu Lige šampiona čak pet od sedam golova Seltiku dali u prvom poluvremenu.

Šahin je igru svoje ekipe u prvom poluvremenu kritikovao, rekavši da su njegovi igrači svojim protivnicima dali dominaciju i da su se loše branili.

Ovaj rezultat znači da je Dortmund sada izgubio dva, remizirao jedan i dobio samo dva od poslednjih pet mečeva u Bundesligi, a primio je 11 golova i postigao 10 u tom periodu.

Borusija se i dalje može pohvaliti impresivnim domaćim rekordom s obzirom na to da je pobedila u osam od poslednjih devet mečeva na "Vestfalenu", postigla je 32 gola i primila devet.

Što se tiče gostiju, oni su sada bodovno poravnati sa Hofenhajmom, koji zauzima mesto u plej-ofu za ispadanje iz lige.

Sankt Pauli je izgubio 3:0 od Majnca uoči reprezentativne pauze, u utakmici u kojoj su imali 19 šuteva, ali nisu stvorili velike šanse dok su primili tri gola iz isto toliko velikih šansi Majnca.

Šef struke "gusara" Aleksander Blesin je bio zadovoljan posle remija bez golova sa Lajpcigom i pobede od 3:0 nad Frajburgom, koji su usledili posle četiri startna poraza, ali izgleda da su se njegovi puleni vratili na gubitničku stazu, jer će teško izbeći poraz na "Vestfalenu".

Trener koji je prošle sezone s relativnim uspehom predvodio belgijski Union sen Žiloa, zabrinut je zbog neefikasnosti svoje nove ekipe, pošto su "gusari" postigli samo četiri gola ove sezone, što je negativni rekord Bundeslige.

NAŠ TIP: 1&NG (kvota 2,30)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTINOV DŽOKER: Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

PUTINOV "DžOKER": Neka se Zapad spremi! Sportski udarac uzvraća Rus koji želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar?

Nedugo nakon što je u maju 2024. predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao ukaz o imenovanju Mihaila Mišustina za premijera Ruske Federacije, postalo je poznato i ko će biti novi ruski ministar sporta. A izgleda da će se sada desiti i jedna nesvakidašnja stvar - baš taj ministar postaće, po svoj prilici, i predsednik ruskog Olimpijskog komiteta.

17. 10. 2024. u 22:50

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

KAKAV PREOKRET! Evo ko će biti selektor košarkaša Srbije!

Svetislav Pešić, dosadašnji selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, istakao je da je završio sa tim poslom, te da je vreme da, uz novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (a Predraga Danilovića na toj funkciji menja Nebojša Čović) dođe i novi strateg "orlova". Međutim...

17. 10. 2024. u 15:55

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi