"PONOS KRAJINE" PREKRAJA ISTORIJU: Borac ide po prve konferencijske bodove u gostima

O. M.

24. 10. 2024. u 12:36

FUDBALERI Borca iz Banja Luke svoju evropsku avanturu nastavljaju ovog četvrtka gostovanjem Apoelu na Kipru. Utakmica se igra u okviru drugog kola Lige konferencija od 18.45.

ПОНОС КРАЈИНЕ ПРЕКРАЈА ИСТОРИЈУ: Борац иде по прве конференцијске бодове у гостима

Foto: Profimedia

Banjalučani su u prvom kolu odigrali nerešeno 1:1 na svom terenu protiv Panatinaikosa, dok je APOEL isti rezultat ostvario na gostovanju Šamrok roversima.

Nakon remija sa Šamrok roversima, Kiprani su osvojili tri boda iz svoje dve naredne domaće utakmice, a poslednji put su savladali Omoniju Aradipu sa 5:0. Bio je to idealan početak za novog trenera Manola Himenesa koji je ekipu preuzeo od zemljaka Davida Galjega.

Ta pobeda je došla na domaćem terenu, a APOEL je pobedio u pet od svojih šest mečeva u Ligi konferencija ovde, uz jedan poraz koji je došao baš u poslednjem meču. 

Banjalučki Borac je za vikend pobedio Željezničara iz Sarajeva sa 1:0 i tako izbio na drugo mesto bosanske Premijer lige, s bodom ispred Željinog gradskog rivala Sarajeva, ali iza mostarskog Zrinjskog koji ima tri boda više. Sve tri ekipe imaju utakmicu manje i jasno je da u ovom trouglu treba tražiti novog prvaka susedne nam zemlje.

"Crveno-plavi" su izgubili bodove samo jednom u poslednjih šest utakmica, bio je to remi sa Panatinaikosom, dok su četiri puta u tom periodu uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom, što bi trebalo da im uliva samopouzdanje uoči ovog gostovanja.

Rekord Borca u Ligi konferencija u gostima ne uliva optimizam, jer su poraženi sva tri puta van Banjaluke, a u dva od tih navrata nisu postigli gol. Izabranici Mladena Žižovića će se stoga truditi da prekroje istoriju ovde, a u korist im ide što su neporaženi na poslednja četiri gostovanja u svim takmičenjima, računajući i 0:0 protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope. Ako su uspevali da ostanu neporaženi u drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, nema razloga da im to ne uspe i u trećem, najslabijem.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: GG (kvota 2,03)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, GDE STE POŠLI... Poljski huligani napali srpsku policiju, ono što se potom desilo - upamtiće dobro (VIDEO)