BILBAO ŽELI DA SE VRATI U LIGU ŠAMPIONA: "Lavovi" moraju osvajati bodove na ovakvim gostovanjima kako bi to učinili

V.M.

28. 10. 2024. u 07:30

JEDANAESTO kolo španske La lige zatvoriće Majorka i Atletik Bilbao koji se sastaju na "Iberostaru" od 21.00.

БИЛБАО ЖЕЛИ ДА СЕ ВРАТИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Лавови морају освајати бодове на оваквим гостовањима како би то учинили

Foto Profimedia

Večeras bi trebalo da gledamo veoma zanimljiv meč pošto su u pitanju ekipe koje su izjednačene po broju osvojenih bodova nakon deset odigranih kola (17 poena). Iako mnogi nisu to očekivali, Majorka se nalazi na šestom mestu i u ozbiljnom je naletu, dok je Bilbao ispred njih zbog bolje gol-razlike i deluje da će se i ove sezone boriti za plasman u Ligu šampiona.

Ključna stvar za domaćina bilo je dovođenje Jagoba Arasatea na poziciju menadžera preko leta, čovek koji je radio sjajan posao dugi niz godina u Osasuni odlučio je da vreme za promenu i sada u Majorci pokazuje da nije slučajno jedan od najcenjenijih menadžera u La ligi među svojim kolegama.

Osnova dobrih rezultata Majorke je čvrsta odbrana, ona je za sada primila osam golova i jedino je Atletiko Madrid manje puta od nje vadio loptu iz svoje mreže pre početka ovog kola.

"Pirati" su sigurno najveće iznenađenje La lige u ovom trenutku, a ukoliko nastave ovako da igraju,mogli bi da se nađu u iznenađujućijoj borbi za mesta koja vode u Evropu, što bi bio enorman "skok" u odnosu na prošlu sezonu koju su završili na 15. mestu na tabeli.

Sa druge strane, Bilbao se uzda u svoje napadačke sposobnosti, postigao je 17 golova do sada i deo je grupe najefikasninijih ekipa u ligi, međutim nešto slabije odbrambene igre koštale su ga toga da trenutno ne zauzima neko od prva četiri mesta na tabeli.

Dobra vest za "lavove" je to da na osnovu učinka španskih ekipa u evropskim takmičenjima možda i peto mesto bude vodilo u Ligu šampionu u koju žele očajnički da se vrate.

Prošle sezone su bili peti, tako da su obezbedili igranje Lige Evrope koju su soldino započeli, osvojili su sedam bodova i nalaze se među prvih osam na tabeli, što je dosta bitno jer ta mesta vode direktno u osminu finala drugog najjačeg evropskog takmičenja.

Baskijci su proteklog vikenda bili ubedljivi protiv Espanjola (4:1), dok su sredinom nedelje savladali Slaviju iz Praga (1:0), tako da večeras jure treću uzastopnu pobedu u svim takmičenjima.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Takume Asana i Ivana Kueljara, dok će kod gostiju meč propustiti Unaj Simon, a pod upitnikom je najbolji strelac ekipe Oihan Sanset koji se oporavio od povrede ali nije fizički spreman za čitav meč i možda bude dobio priliku sa klupe kao što je bio slučaj protiv Sparte.

Na poslednjih pet mečeva ovih timova viđena su tri remija uz dva trijumfa Bilbaa, mada je jedan od njih ostvaren tek posle boljeg izvođenja penala u Kupu Španije, tako da se može reći da su čak četiri puta igrali nerešeno.

Na "Iberostaru" ove sezone nijednom nisu pala više od tri gola, tako da ćemo odigrati tu kombinaciju uz duplu šansu na Bilbao za kojeg smatramo da je kvaltetnija ekipa od Majorke.

KLIKNI NA LINK ZA NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,68)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI POSLE NAJBRŽEG CRVENOG KARTONA U ISTORIJI: I klub mu okrenuo leđa (VIDEO)