PROBLEMI ZA SRPSKU KOLONIJU IZ TORINA: "Bikovi" sa prvog mesta pali na deveto

O. M.

25. 10. 2024. u 07:30

TORINO dočekuje ekipu Koma u prvoj utakmici devetog kola Serije A.

ПРОБЛЕМИ ЗА СРПСКУ КОЛОНИЈУ ИЗ ТОРИНА: Бикови са првог места пали на девето

FOTO: Profimedia

Ne tako davno, pre samo mesec dana, Torinezi su bili lideri italijanskog fudbalskog šampionata, ali su usledila tri prvenstvena poraza, udružena sa jednim u Kupu Italije, pa je ekipa ostala na 11 bodova i sa prvog pala na deveto mesto.

Zanimljivo je da su sva tri prvenstvena poraza došla rezultatom 2:3, od Lacija, Intera i Kaljarija, dok su u Kupu izgubili od Empolija sa 2:1.

Sada beže samo dva boda današnjem protivniku, novopromovisanom Komu koji je posle lošeg starta uspeo da veže dve važne pobede protiv favorizovanih Atalante i Verone pred reprezentativnu pauzu, pre nego što su izgubili od Napolija i osvojili bod protiv Parme.

Nakon što je preokrenuo od 0:1 do 2:1 u Kaljariju prošle nedelje - zahvaljujući golovima Antonija Sanabrije i Karola Linetija - Torino je propustio svoju prednost tokom poslednjih 20 minuta i izgubio sa 3:2 u trećoj utakmici zaredom.

Tri prvenstvena poraza zaredom, prvi put od oktobra 2022. godine doživeo je sada Torino, a prvi put u četiri godine primio je bar tri gola u tri uzastopne utakmice. Kada se tome doda i eliminacija iz Kupa, čini se da će novi trener Paolo Vanoli posle furioznog starta ipak uskoro biti na tapetu, a možda ako nešto pod hitno ne promeni u igri "bikova" uskoro dobije i otkaz.

Dok su njihovi domaćini pretrpeli alarmantan pad forme, Komo je počeo da pokazuje znake da se može prilagoditi životu u italijansko eliti, nakon promocije kao vicešampion Serije B prošle sezone.

U susret utakmici koja prethodi teškoj seriji mečeva, Paolo Vanoli će ponovo ostati bez srpskog internacionalca Ivana Ilića i Hrvata Borne Sose. Kada se tome doda da kapiten Duvan Zapata neće zaigrati do kraja sezone, a povratak Pera Šursa odložen je do 2025. godine, jasno je da je Torino u problemu.

Možda je vreme da  domaći tim prekine seriju poraza, ali je Komo u ovom trenutku sposoban da izbori bod protiv oslabljene i van forme ekipe iz Torina.

NAŠ TIP: X (kvota 3,25)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PA, GDE STE POŠLI... Poljski huligani napali srpsku policiju, ono što se potom desilo - upamtiće dobro (VIDEO)