TIP SA FAJNAL-FORA: Srbin predvodi svoj tim do finala!

M.M.

19. 05. 2022. u 08:30 >> 12:28

NA Završnom turniru Evrolige koji se održava u Beogradu, borbu za veliko finale će voditi Anadolu Efes i Olimpijakos.

ТИП СА ФАЈНАЛ-ФОРА: Србин предводи свој тим до финала!

Foto: Evroliga

Stigli smo do kraja, više nema vremena za uigravanje i podizanje forme, cela sezona će stati u dve utakmice, na turniru su ostale četiri ekipe koje su prikazale najbolju igru tokom godine.

U prvom polufinalnom meču aktuelni šampion Anadolu Efes odmeriće snage sa Olimpijakosom, sa ekipom koju mnogi ljubitelji košarke nisu videli na završnom turniru.

Izabranici Jorgosa Barcokasa su u četvrtfinalu plej-ofa u pet utakmica izbacili Monako, tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović.

Crveno-beli su tri puta bili šampioni starog kontinenta, poslednji put sezone 2012/2013. takođe pod vodstvom sadašnjeg trenera Jorgosa Barcokasa, tada je legenda evropske košarke Vasilis Spanulis, na završnom turniru koji se igrao u Londonu, predvodio svoj tim do trofeja. 

U finalu je savladan Real Madrid sa rezultatom 100-88, a popularni "Kil Bil" je ubacio 22 poena i okitio se titulom najkorisnijeg igrača fajnal-fora. 

Zanimljivo da su danas, devet godina nakon poslednjeg uspeha, u sastavu čak tri igrača iz te čuvene generacije - Kostas Papanikolau, Jorgos Printezis i neverovatni Kostas Slukas koji je pravi vođa na terenu.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Današnji njihov protivnik je tim za koji mnogi kažu da kada je na svom vrhuncu, može se takmičiti i sa pojedinim klubovima iz najjače lige na svetu, takvu uigranost i kvalitet evropska košarka dugo nije videla.

Puleni Ergina Atamana su se prošle godine "prošetali" do trofeja, "gazili" su sve pred sobom, i nikome nisu dali ni promil šansi da ima parira.

Ove sezone nisu na tom nivou, ali podigli su formu kada je bilo najpotrebnije, pred nokaut fazu.

Vasilije Micić je osvojio trofej "Alfonso Ford" koji se tradicionalno dodeljuje najboljem strelcu Evrolige, Srbin igra zaista neverovatno i kada je u svom ritmu, prosto ga je nemoguće zaustaviti.

Šta očekivati, klub iz Pireja je nebrojano puta kroz istoriju pokazao da ga nikada ne treba otpisivati, naročito jer će imati veliko podršku navijača, dok sa druge strane imamo neverovatna imena, 12 igrača koji bi u svakoj drugoj evropskoj ekipi verovatno zaigrali u prvoj petorci.

Naša procena za večeras je da će individualni kvalitet doći do izražaja i da će se turski predstavnik plasirati u veliko finale.

NAŠ TIP: Olimpijakos - Anadolu Efes 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024