SPEKTAKL U BEOGRADU: "El klasiko" na završnom turniru!

M.M.

19. 05. 2022. u 10:01

KOŠARKAŠI REAL Madrida i Barselone odmeriće snage u polufinalu Evrolige, meč će se igrati u "Štark areni" od 21 čas.

СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ: Ел класико на завршном турниру!

Foto: Profimedia

Trinaest puta je jedan od španskih predstavnika podizao trofej namenjen šampionu starog kontinenta, a najviše puta je to učinio Real Madrid. "Kraljevi" su čak 10 puta "otvarali pobednički šampanjac" i tako postali najtrofejniji klub u istoriji evropske košarke, iza njih je moskovski CSKA koji je pehar podizao osam puta.

Poslednji put trofej je u špansku prestonicu stigao 2018. godine sa istog ovog mesta, sa završnog turnira koji se održavao takođe u Beogradu, u istoj ovoj hali.

Tada je svoj tim na pobedničko postolje popeo, sada već svetska zvezda Luka Dončić, Slovenac je proglašen za najkorisnijeg igrača fajnal-fora, a isto priznanje je dobio i za regularni deo takmičenja.

U finalu je savladan Fenerbahče koji je sa klupe predvodio srpski stručnjak Željko Obradović.

FOTO: N. Paraušić

Sa druge strane, Barselona je klub koji je dva puta bio prvak Evrope, poslednji put sada već davne 2010. godine, kada su u finalu savladali grčki Olimpijakos sa rezultatom 86-68. Legenda španske i evropske košarke Huan Karlos Navaro je pružio briljantnu partiju i ubacio 21 poen, popularni "la bomba" je tada uzeo titulu najkorisnijeg igrača.

I ove sezone Katalonci imaju MVP-ja u svojim redovima, priznanje je ovoga puta dobio Nikola Mirotić koji je pravi vođa na terenu i van njega.

FOTO: EPA

Puleni Šarunasa Jasikevičijusa su u četvrtfinalu izbacili minhenski Bajern nakon pet utakmica, dok su izabranici Pabla Lasa maksimalnim rezultatom savladali "ponos Izraela".

Barsa je dobila poslednjih pet mečeva u ovoj sezoni, ali većina tih duela se vodila dok su Madriđani bili u krizi, sada su se "kraljevi" stabilizovali, biće to skroz drugačiji pristup igri.

Jako je teško predvideti ko će otići u veliko finale, obe ekipe raspolažu sjajnim individualcima od kojih je svako spreman da uskoči u prvi plan, zato smo se odlučili da prognoziramo granicu poena, ulog je veliki, igraće se izuzetno čvrsto, a naša procena je da granica poena neće biti prebačena.

NAŠ TIP: -158,5 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)