Može li Srbin do iznenađenja?

M.M.

17. 08. 2022. u 14:02

FILIP Krajinović će u drugom kolu Sinsinatija imati izuzetno težak zadatak.

Може ли Србин до изненађења?

FOTO: AP

Srpski teniser je prvi put u ovom gradu zaigrao 2018. godine kada je već u prvom kolu ispao od Holanđanina Robina Hasea.

Dve godine kasnije Fića se vratio na turnir i to u daleko boljem izdanju, već u drugom kolu je eliminisao Dominika Tima prepustivši mu svega 3 gema, u narednom meču je identičnim rezultatom savladao Martona Fučoviča, da bi u četvrfinalu nakon velike borbe bio zaustavljen od strane Miloša Raonića (4-6 7-6 7-5).

Igrao je rođeni Somborac i prošle godine ali zaustaljen je na samom startu od Aleksa de Minaura.

Ovo mu je šesti turnir iz kategorije 1000 koji igra u ovoj sezoni, a najbolji rezultat je postigao u Rimu kada je stigao do 1/8 finala, u Indijan Velsu je stigao do druge runde, dok u Monte Karlu, Madridu i Montrealu nije uspeo da dobije nijedan meč.

Juče se osvetio Danijelu Evansu za poraz sa Rodžers kupa i samim tim zaradio 45 bodova.

FOTO: AP

Njegov današnji protivnik je Stefanos Cicipas, Grk je prošlogodišnji polufinalista, sedmi igrač sveta je tada savladao Denisa Kudlu, Lorenca Sonega, Feliksa Ože-Alijasima, da bi u svom četvrtom meču na turniru bio zaustavljen od Aleksandra Zvereva koji je kasnije i podigao pobednički trofej.

Ovi rivali su se do sada tri puta sastali a trenutni skor je 2-1 u korist trofejnijeg igrača, međutim, poslednji duel koji se igrao u Hamburgu prošle godine dobio je Krajinovića.

Ukoliko bi naš teniser trijumfovao izjednačio bi svoj najbolji rezultat na Mastersima u ovoj sezoni. 

Pobednik ovog meča će u narednom kolu igrati sa Dijegom Švarcmanom koji je eliminisao Aslana Karaceva.

Navijamo za našeg tenisera ali Stefanos je ipak daleko kvalitetniji teniser te verujemo da će ovo rutinski rešiti u svoju korist.

NAŠ TIP: Cicipas - Krajinović 2:0 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini i dalje privlači ogromnu pažnju širom planete, a najnovije vesti vezane za taj sukob, koji Rusija naziva "specijalna vojna operacija", dolaze iz sfere sporta. Naime, postalo je poznato ko tačno od ruskih sportista može na Olimpijske igre "Pariz 2024", a taj spisak je prilično kratak - jer su o njemu odlučivali ne samo sportski, već i politički parametri.

18. 07. 2024. u 18:59

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija